6 oktober 2012 Korpscompetitie Cadzand

Posted on 6 oktober 2012

3


De vierde wedstrijd uit de serie van vijf stond vandaag op het programma. Het strijdtoneel was het strand van Cadzand in Zeeuws Vlaanderen. De weersverwachting was niet best (veel wind en regen), maar het viel enorm mee. Weliswaar is starten in de regen geen feest, de westenwind was niet vlagerig, waardoor je je ernaar kon bewegen. En na een uurtje en een beetje werd het droog en konden we zowaar nog wat blauwe lucht bewonderen.

Ons team had stek 6 geloot en ik viste vandaag op B6, in het midden van het stuk tussen de palenrijen. Het was alweer een tijdje geleden dat ik op het strand had gestaan en ik had er zin in. Positieve recente vangstberichten met scharren en wijtingen uit die regio deden mij hopen op een wedstrijd waar iedereen lekker kon vangen.

De eerste vangsten kwamen in dit stuk mondjesmaat en van ver weg. Even later kwam er ook wat vis van kort onder de kant vandaan. En dat was allemaal niet bij mij. Ik begon op midden afstand.

Af en toe een babbeltje met de buurmannen over de slechte vangst. Er werd vooral gevist met dwarrellijnen, ik heb het ook met dunne afhoudertjes geprobeerd. Actief vissen ermee, om de paar minuten een stukje indraaien en dan weer even laten liggen. Langer dan tien minuten ging het aas niet mee. In de tweede worp had ik al een boosdoener aan een haakje zitten: garnaal. Dat betekende flink doorwerken. Ingooien, andere onderlijn zorgvuldig beazen, even pielen met de hengel en dan de kaalgevreten haken binnenhalen, onderlijn vervangen voor een beaasde ingooien en opnieuw.

M’n inspanningen werden dan uiteindelijk, na drie uur vissen ofzo, beloond met een Pieterman van 13cm. En daar bleef het bij. De nummer één in mijn stuk had zeven vissen, m’n linkerbuuman één vis en m’n rechterbuurman had er vijf…

Maar…wéér geen nul gescoord, dus competitie-technisch niet heel beroerd. Als team hebben we het denk ik niet heel geweldig gedaan: 1x vijf vissen, 1x drie vissen en 3x 1 vis. UIt de geruchtenmachine hoorde ik over veel mooiere vangsten bij andere teams. Hopen dat we onze middenmoter- plek kunnen vasthouden.

 

Groeten!

Marc