7 oktober 2012 Zuidpier

Posted on 7 oktober 2012

0


Zo, dat werd weer ’s tijd, ik had al sinds begin augustus niet meer op de Zuidpier gestaan.

Met het overgebleven aas van de wedstrijd en één hengel begon ik even na 11.00 (hw 8.30, lw 16.39) op een plekje in de bocht. Het was druk met vissers, ik paste er nog nét tussen. De noordwestenwind 4 á 5 bft was te doen en werd op den duur irritant.

Ik begon eerst dichtbij te vissen, tussen de stenen, voor een gulletje. Na anderhalf uur was het nog steeds stil. Om me heen kwam er af en toe een visje boven, een enkel gulletje, botten én schar. Gelukkig had ik ook wat platvislijnen en lood meegenomen, dus overschakelen op ver weg vissen. De stroming was niet sterk, zodat ongeankerd vissen mogelijk was. En ja hoor, de eerste paar worpen leverden allemaal een visje op, één keer een doublet schar en bot.

En toen werd het weer stil. Het laatste uur maar weer overhgeschakeld naar het dichtbij-vissen. Eén aanbeet, waarbij de hengel een leuke stuiter maakte, was het hoogtepunt.

Heerlijk om weer ’s op de pier te staan, volgende keer ietsje meer vangen, maar dat komt wel goed.

 

Groeten!

Marc