Zandvoort 19-10-2012 Effe naar het strand

Posted on 19 oktober 2012

0


Rond 13.00 was het al aardig warm in Zandvoort (LW 14.46 IJM). Er stond minder wind dan ik dacht, en er was dan ook geen branding. Dat kwam goed uit want ik wilde wel ‘ns met zo’n portugese onderlijn vissen. Ik had er eentje bij me. Maar helaas, bij de eerste worp sloeg de beugel van de molen al vrij snel dicht. Na een seconde ofzo, waardoor ik met een mooie knal gelijk afscheid mocht nemen van m’n loodje en de 5 meter lange onderlijn.

Dus maar overgeschakeld op standaard paternosters met lange wapperlijnen. Er stond een beetje stroming. Als aas had ik zoute pieren, diepvries tap en reepjes vis. Twee hengels, eentje dichtbij, eentje ver weg.

Even na 16.00 begon het een beetje te spetteren en ik had nog geen beetje gezien. Sterker nog, het aas kwam regelmatig zo goed als onaangeroerd terug, zelfs geen krabben dus. Vistechnisch dramatisch dus, om wedstrijd-technisch maar helemaal te zwijgen..

Ik heb even lekker een paar uurtjes in het najaarszonnetje op het strand gezeten, met hengels. Was best lekker.

 

Groeten!

 

Marc