Korpscompetitie 2012 ’s Gravenzande 10-11-2012

Posted on 11 november 2012

0


De vijfde en laatste wedstrijd van de Korpscompetitie 2012 op het strand van ’s Gravenzande stond vandaag op het programma. Ons korps Zeevistips/Hengelhuis Maassluis had een 19e plaats in het klassement van 30 korpsen te verdedigen. Voor mij was het ook de dag waarop ik de knoop zou doorhakken over wel of niet doorgaan met dit korps. Genoeg te vertellen dus, over vissen en andere dingen.

Image

Allereerst het vissen natuurlijk. De vooruitzichten waren redelijk (Z5-6, wat motregen). We visten door hoogwater heen (9.30-13.30, HW rond 12.00). Het lot bepaalde voor ons stek 2 en ik kwam terecht op A2, het dichtst bij de pier van Hoek van Holland. Het strand is daar vlak en loopt langzaam af naar dieper water. Wegens de wind stond er weinig branding. Lukte het me vorig jaar nog om één schar te vangen, dit jaar kon ik een dikke nul noteren. Met diverse wapperlijnen heb ik de qua deining interessante plekjes op diverse afstanden bestookt. Bijna elke keer kwamen de haken zo goed als onaangeraakt weer terug. Ook langer laten liggen had geen effect. Bij de buren en overburen en de over-overburen zag ik vis komen (spiering, bot, zeebaars, meest klein, maar toch…). Er stond zelfs een specialist postzegels peuteren tussen, hij wist er vijf (11-13cm) te vangen. Ik bleef echter stug doorvissen met haakje 6. Wellicht als ik was overgeschakeld op kleinere haakjes, had ik een grotere kans gehad om van de nul af te komen. Uiteraard bedacht ik dit uren na de wedstrijd pas. Ik heb ‘m eigenlijk een beetje inspiratieloos uitgevist, en ook de laatste draai leverde geen verrassinkje op. Ik had namelijk al voor aanvang van de wedstrijd besloten te stoppen met het team.

Image

De andere korpsmaatjes hadden wel iets gevangen, allemaal 1 vis, waaronder de grootste van de dag (zeebaars, 45cm) voor Gert. Omdat de beste vier meetellen voor het dagresultaat was mijn 0 geen grote ramp. Maar helaas, in de einduitslag zijn we toch gekelderd naar de 21ste plaats, waarvoor wij een rolletje nanofil en een excursie bij Topsy Baits ontvingen. Cees won een mooie molen voor het vangen van de grootste vis van de kompetitie (zeebaars 62cm tijdens de wedstrijd aan de Baaijweg bij West Kapelle). Vooral Gert was erg succesvol tijdens de tombola: het leverde hem twee strandmolens en een bulkspoel nylon op. Een van mijn lootjes viel op een leuk 4000-serie spinmolentje, die ik vooral bij lichte visserij met de bombetta of kunstaas ga gebruiken. Het molentje dat ik daarvoor had, is stukgegaan en was nog niet vervangen. Een leuk mazzeltje dus.

M’n aankondiging te gaan stoppen werd een kort onderwerpje onder een drankje tijdens de bijeenkomst in de zaal in ’s Gravenzande. Mogelijk nieuwe teamleden gingen al snel over de tong. M’n laatste wedstrijd met dit korps is op 1 december op strand Ter Heijde.

De belangrijkste reden om na twee jaar te stoppen is dat ik uiteindelijk van veel strandwedstrijden vissen niet blij wordt. Ik vind strandvissen leuk en prachtig, maar dan als vrije visser op een ‘rustig’ strand op een plek met veel ruimte die ik zelf heb uitgekozen. Ik zal in de toekomst bést af en toe aan een wedstrijd meedoen en ik ga wel zien hoe het zich ontwikkelt, wie weet komt er ooit wel weer ’s een ander korps. En voor de rest ga ik gewoon lekker voor m’n lol vissen!

Eerst dus maar weer ’s naar de Zuidpier, piertjes opmaken en kijken wat er aan gezouten aas te vangen is.

Felicataties aan alle winnaars van de Korpcompetitie 2012!

Groeten!

Marc