Zuidpier 11-11-2012

Posted on 11 november 2012

2


Ik heb vandaag voorzichtig weer ’s geprobeerd een gulletje uit de stenen rond de Zuidpier te peuteren. Met een vriezer vol scharren vond ik het niet zo’n goed idee weer achter de schar aan te gaan. Ik had nog wat kleine wedstrijdpiertjes over en verder met een zak gezouten aas (pieren, zagers, mosselen, makrelen-velletjes, tappen) ben ik in de bocht neergestreken. Voorbij de bocht stond het aardig vol, maar ik had alle ruimte. Ik wilde ook een hengeltje aan de binnenkant uitgooien en vandaag was het wegens de wind (W4-5) handig om nét in de bocht te gaan staan.

Naar de pier gingen vandaag de reishengels weer ’s mee. Lekker handig, alles in één rugzak. De vijf jaar oude Shimano beastmaster STC voor de gulletjes aan de buitenkant en even oude de Spro top traveller carp voor een wijting aan de binnenkant. De hengels hebben allebei wat reparaties achter de rug en ik vertrouw er nog volledig op.

Hoogwater viel om 13:25 en ik was er rond 12:00. Met het zonnetje erbij was het heerlijk vissen. Veel vogelaars en andere wandelaars, af en toe een praatje met andere vissers of gezinnen met kinderen. De eerste tikken op de top van de Shimano kwamen pas na ruim een uur vissen. Lekker om weer ’s dat gestomp te voelen, weliswaar bescheiden, maar toch, het eerste gulletje was binnen, geen grote, 37cm. Helaas te diep geslikt, dus die ging mee. De volgende was nog kleiner, 35cm. Gelukkig goed gehaakt, dus die kon weer zwemmen. Aan de wijting-hengel bleef het stil. Ik had bewust een haak 1 gemonteerd om kleine wijtinkjes en bolkjes te vermijden. Dat is gelukt, maar er waren helaas geen grotere vissen in de buurt. De haak kwam afgekluifd, maar niet kaalgegeten terug: kleine visjes die aan het aasje getrokken hebben.

Geen ruime buit dus vandaag, maar wel weer effe lekker op de pier gezeten.

 

Groeten!

Marc