30-11-2012 Lekke schoenen en scharren

Posted on 30 november 2012

0


Vandaag won de visdrang het van het gezonde verstand en onder het aloude motto “er is geen slecht weer, er is wel slechte kleding’ heb ik een paar uurtjes op de Zuidpier gestaan. Laagwater was rond 12:30 en in de regen wierp ik de eerste maal in rond 13:15. De westelijke wind was aan het aantrekken. Deze bui duurde een klein uurtje en het zou droog blijven tot ik er mee stopte. Er waren nauwelijks andere vissers, er stonden er twee nét voor de bocht. Helaas was één onderdeel van m’n kleding ‘slecht’, namelijk m’n schoenen zijn lek. Stom, ik wist dit,  en ik had deze bui over het hoofd gezien op de buienradar. Kouwe voeten zijn slecht voor m’n humeur. Maargoed, eerst vissen. Ik had twee hengels bij me, en heb er eentje gebruikt. Alleen zout aas: pieren, tappen, zagers. Een half zout piertje aan een klein haakje deed het prima. De vistrip begon en eindigde met het verspelen van complete onderlijnen. Na de eerste draai, gelukkig zonder vis, kreeg ik bij het wat nonchalant indraaien, het loodje klem tussen de blokken op een plek waar ik er niet bij kon, kapottrekken dus, jammerrr…

Toekomstige gerookte schar

Daarna ging het gelukkig eventjes lekker: een paar doubletjes schar en een enkele. Goeie aanbeten. Vijf mooie scharren (tot 30cm) voor mee naar huis. Gelukkig geen wijting gezien. De vriezer begint flink gevuld te raken; kan ik dus binnenkort een hoop mensen blij gaan maken met een gerookt scharretje 🙂

De onderlijn van de laatste worp ligt nog steeds in het water: de beugel klapte dicht halverwege de worp: alles inclusief voorslag eraf. De wind was opnieuw toegenomen en er was een flinke bui in zicht. Nu won het gezonde verstand wél. Het werd na ruim twee uurtjes vissen alweer tijd op te krassen, met m’n lekke schoenen.

Groeten!

Marc