5 januari 2013 Zuidpier Eerste competitiewedstrijd 2013 IJZZV

Posted on 6 januari 2013

4


Uitzicht rechtsM’n eerste wedstrijd ooit op de Zuidpier. Ik werd hartelijk ontvangen als nieuw lid van de IJZZV en rond 9:00 togen 31 vissers naar de Zuidpier. Er wordt met twee hengels vijf uur (start om 10:00, HW 8:50) gevist op het rechte stuk aan de binnenkant, voorbij het hek. Ik lootte stek 18 en wist 17 vissen (3.59 meter) te vangen. In één wedstrijd meer vis dan tijdens alle strandwedstrijden van de afgelopen twee jaar samen. Dat is postief.

Uitzicht links

Dit resultaat stelde in de wedstrijd echter weinig voor, een 24ste plaats. WK ganger Tom v/d Pol won de wedstrijd met 63 vissen (13.57 meter). Vanaf 30 vissen deed je een beetje mee voor de top tien. Wedstrijdtechnisch is ook hier dus nog wel één en ander te leren, een leuke uitdaging voor het komende jaar.

Zo viste ik op een gegeven moment m’n tweede lijn op, met een buurmans’ lijn er ook nog een via een haakje aan hangend. En dat leverde natuurlijk veel tijdverlies op. Vol goede moed kijk ik uit naar de volgende wedstrijd.

Groeten!

Marc