10 januari Zuidpier Op de gul met Nicolas

Posted on 10 januari 2013

0


 

Zo, ik heb ’t even gehad met de scharretjes en wijtinkjes. De wens voor deze periode is een aanbeet uit het niets die de hengel in de steun laat stuiteren en af en toe een flinke vis die bonkend weerstand biedt. Ik ga dus de komende tijd weer lekker op gullen vissen tussen de stenen van de Zuidpier. Nicolas is gelijkgestemd. We beproefden ons geluk vandaag ‘ns vlak voor de de kop van de Zuidpier. De mooiste plekjes op de kop waren reeds vergeven, jammer dus.

Ik probeerde het eerst met het windje in de rug tussen twee vissers in aan de binnenkant een meter of 20 uit de kant, met de hengel in de hand. Diverse aanbeetjes leverden geen vis op. Helaas werkte op deze plek het breeklijnsysteem niet. Drie worpen betekende drie keer alles kwijt met een breuk vér boven het breeklijntje. Nicolas viste aan de buitenkant en had na 20 minuten al twee maatse gullen op de kant liggen. Ook had hij al een nat pak, dat dan weer wel. De noordwestenwind blies af en toe een golfje over de pier. Windguru had het vandaag niet bij het juiste eind.

Deze stenen zijn spekglad!

Ik besloot naar de buitenkant te verkassen en vond een plekje op een meter of dertig van Nicolas. Aldaar was er goed te vissen en kon ik ook de tweede hengel inzetten. Na een uurtje een echte aanbeet en kwam daar eindelijk die langverwachte gul van ruim 40 cm. Kort erna een zenuwachtig gulletje van 25 cm die snel weer kon gaan zwemmen. Bij Nicolas bleef het stil en hij besloot nog even op het rechte stuk van de pier achter de scharren aan te gaan.

Een mooi luchie

Na een klein uurtje hoopvol, doch vergeefs doorvissen gaf ik er de brui aan. Maargoed, ik ging voor gul en ik kreeg er eentje. Op naar de volgende sessie, ergens dit weekend.

Groeten

Marc