Zuidpier 12 januari 2013

Posted on 13 januari 2013

4


 

 

Op deze zonovergoten dag stonden Nicolas en ik op de bocht van de Zuidpier. LW viel om 11:30, HW om 15:54. We hebben gevist van pakweg 12:30 tot 17:30. De buurman stond er al een tijdje en had z’n vis vroeger in de ochtend gevangen. De pier was goed gevuld met vissers, en we dachten een mooi plekjes gescoord te hebben. Vol goede moed opgetuigd en ondanks de gure oostenwind was het prima toeven. Uiteraard zat in het begin de stroming er nog niet echt in dus we konden relaxed beginnen, één hengel aan de binnenkant en eentje aan de buitenkant. Ik had, bij wijze van experiment, een hengel voorzien van een kurkje, bevestigd tussen het breeklijntje en de haaklijn. Idee erachter is dat de haak wat opgetild wordt en wat hoger tussen de stenen dwarrelt. Het andere experiment bestond uit vissen met rauwe garnalen uit de vriezer van de chinese winkel. Allebei de plannetjes gaan trouwens wat nader uitgewerkt worden.

Stille toppen

Na twee rustige uren naar stille toppen staren en aas verversen begon de stroming er weer in te komen. De buurman ving een mooie gul, even boven de 45cm. Nicolas had een ondermaats gulletje en ik had nog niks. De hoop op vangst was echter nog niet weg. De aanbeet is er ineens en kan elk moment plaatsvinden.

Na het binnendraaien van de binnenkant-hengel (na een klein half uurtje) bleek er, vermoedelijk al een tijdje, een wijtinkje van 15 cm aan te zitten. Daarmee heb ik dus eigenlijk een tijdje volgens het live-baiting principe gevist.

Vervolgens flinke weerstand bij het binnendraaien van de buitenkant-hengel, maar dat bleek een grote krab te zijn die de haak stevig in z’n knuisten had en op de kant gebracht stukjes zeepier bleef eten. Na doorknippen van de lijn liet de krab de haak weer los, hij zat niet eens gehaakt.

Een mooie dikke krab

Nicolas wilde wat vangen en was inmiddels met één hengel wat scharren en wijtingen aan het vangen.

M’n allerlaatste draai leverde me nog een ondermaats gulletje op. En dat was het eigenlijk

Op zich lekker gevist, maar beroerd gevangen. Ja, zulke dagen zijn ook nodig,

 

Groeten!

Marc