16 02 2013 Zuidpier Betere tijden zijn welkom

Posted on 16 februari 2013

0


Met frisse moed streek ik vandaag opnieuw neer op een plek voorbij de bocht van de Zuidpier. Een keertje niks vangen zoals gisteren, kan gebeuren. De ene dag is de andere niet, dus vandaag zou ik…. Affijn, ik had nog verse pieren over van gisteren. Samen met diepvries mesheften, diepvries grijze garnalen en nog wat zoute pieren zou dit toch een gulletje moeten kunnen verleiden. Aangezien ik geen klein spul wilde vangen, gebruikte ik grote haken en een flinke hoeveelheid aas. Het getij was natuurlijk wat opgeschoven ten opzichte van gisteren, zodat het vandaag rond 16:00 laagwater zou zijn en tegen 20:00 weer hoogwater. De weersomstandigheden waren erg (te?) rustig: nauwelijks wind en een graadje of vijf. Ik startte rond 13:00 en heb gevist tot 16:30. Eerst met twee hengels dichtbij de kant en later met één hengel ook ver weg. Het maakte allemaal niet uit, ik heb geen stootje gezien. M’n buren visten met kleiner spul en vingen af en toe een wijtinkje. Ook van de kop van de pier, waar het aardig druk was, kwamen geen verhalen van vangsten.

Helaas geen zonnetje vandaag

De bruinvissen en een zeehond waren nadrukkelijk aanwezig. Er zou dus toch wel wat moeten rondzwemmen, zou je zeggen. Hoewel ik geen enkele springende vis heb gezien, ook niet aan de binnenkant. De winter heeft het gat geslagen.

Ik denk dat er gewoon gewacht moet worden op betere tijden…

Groeten!

Marc