Zuidpier 3 maart 2013 D’r komt weer wat uit

Posted on 7 maart 2013

0


Na de periode van kou en een griepje mijnerzijds kon ik het vandaag weer ’s gaan proberen. De oostenwind gaf weinig reden tot voorpret, maar dat er weer gevist kon worden was voor mij eigenlijk al genoeg. Nu maar hopen dat het komende koufrontje snel wordt overweldigd door de westelijke winden.

Rustig aan beginnen; ik heb gevist op 2700 met één hengel en pieren. Hoogwater viel rond 11:30 en ik begon een kwartiertje eerder.

Weinig spul mee, weinig sjouwen

Een paar minuutjes na de eerste ingooi in de stevige stroming ging ik even aan de andere kant van het pad zitten om een sjekkie te draaien, want: rustig aan beginnen.

De vis dacht daar anders over. Halverwege de assamblage begon de hengel al te stuiteren. Ik was dus te laat om de hengel te pakken en de vis was verdwenen. Maar…..jubelend was m’n adrenaline-peil omhoog gegaan: er was wat te vangen vandaag!

Hoopvol opnieuw ingegooid en een kwartiertje later kon ik na wat nerveuze rukjes het eerste gulletje noteren, ongeveer 30 centimeter (en helaas, de haak diep geslikt, dus meeuwenvoer). Deze ving ik aan een pennel-rig met 2 keer haak 1. De losschieter kwam van een enkele haak 2/0. En dat bleef de rest van de middag zo. Ik heb in totaal negen aanbeten gehad. De drie ongeveer evengrote gulletjes die ik heb gevangen kwamen aan de pennel rig, de tweede haak diep geslikt (de meeuwen waren blij met me vandaag). De losschieters en vastlopers na de aanbeet kwamen van de de 2/0 haak.

Bij de buren kwam er ook dit formaat gul boven met zowaar een enkele 40-plusser ertussen. Die mazzel was voor mij niet weggelegd. Je kunt ze al hengelend niet uitkiezen…

aanbeten genoeg, dat wel

Het was, gezien de omstandigheden en de tijd van het jaar, eigenlijk een prima dag met genoeg actie. De zeehond en de bruinvissen gaven ook weer acte de presence, deze keer gelukkig een paar honderd meter van de pier. Omdat er nog aas over is, kan ik morgen nog nét in de reprise voordat de klimatologische narigheid weer over ons wordt uitgestort.

Groeten!

Marc