17 maart 2013 Toch nog effe…

Posted on 17 maart 2013

0


Onverwachts vandaag toch nog een paar uutjes op de pier gestaan. In de ochtend was op de site van de IJmuider Reddings Brigade te zien dat de Zuidpier dicht was. Rond het middag veranderde dat gezien de omstandigheden gelukkig in ‘geopend’.

De mazzel wilde dat Petra zin had in een frisse wandeling aan zee. En ik had zin om een hengeltje uit te gooien, een ideale combinatie. Dus hoppakee de visspulletjes (en het warmtepak…) en het fietsje in de auto en op naar IJmuiden. Aas uit de vriezer (mesheften en zoute pieren, achja…) moest het doen vandaag. Eén hangel vond ik wel genoeg om bij in de buurt te blijven. De zuideijke wind had kracht 4 á 5 met uitschieters naar harder als er een bui passeerde. Op de pier bleef het trouwens droog. En als het zon lukte om even tussen de wolken door te komen, moest de zonnebril er eigenlijk aan te pas komen.

Er waren weer aparte luchten

Ik heb gevist van 15:30 tot 18:00, laagwater viel rond 16:00. Ook in de het laatste uurtje, toen de stroming er weer in kwam, is er geen leven rond m’n haakjes te bespeuren geweest. Ik heb bij andere vissers ook geen vis zien bovenkomen. Wel wederom bruinvissen en een zeehond kunnen spotten. Het lijkt er op dat de groep bruinvissen momenteel vaste bewoner van dit gebied is.

Nou, vandaag krijgt het aas de schuld van het visloze uitwaaien. En ik vrees dat het warmtepak nog een paar weken nodig gaat zijn, maar het aftellen naar het zomervissen en de eerste geep is wat mij betreft begonnen.

 

Groeten!

Marc