21 3 2013 Zuidpier: Lente!?

Posted on 21 maart 2013

2


Iets met een lijnenspel...

Pakweg 30 hengelaars, waaronder Nicolas en ik, konden vandaag het begin van de lente op de Zuidpier vieren met een dagje in de zon met daarbij weinig (noordoosten, dat dan weer wel) wind. Daarbij was de winterkleding zéker wel nodig aangezien de temperatuur nog slechts een paar graden boven het vriespunt lag.

Wij hebben van ongeveer 11:00 tot 16:30 nét voor de druk bezette kop gezeten. Allebei met twee hengels, tussen de stenen vissend op een mooie gul. Hoogwater viel rond 10:45 en laagwater rond 18:00. Afgaand water om in te vissen dus, maar helaas met weinig stroming en nauwelijks deining. Geen hoge verwachtingen mijnerzijds.

Maar toch, de eerste aanbeten kwamen bij ons beiden redelijk op tijd, bij de tweede of derde ingooi, maar helaas, het waren ondermaatse gulletjes. Nicolas had even later een mooie dubbelstrike: toen hij z’n ene visje had binnengedraaid, begon z’n andere hengel te klapperen. En het werd wéér een gulletje, de grootste van de dag, nét boven de 30 centimeter. Alles is teruggegaan en de helft is in een meeuwenbuik beland. Ook loste hij een mooie krab voor de kant. Ik moest het verder doen met een mini zeesterretje en een paar zeepokken. Eén grijze zeehond gespot. We hebben weinig materiaal verspeeld. (Voor dit soort visserij is dat eigenlijk een slecht teken).

shadowplay

Naarmate het water verder afging, nam de beetactiviteit af en de laatste uren gebeurde er eigenlijk niets meer. Wel heb ik kennisgemaakt met Edwin uit Amsterdam, die m’n blog al een tijdje bleek te volgen. Hij was een uurtje eerder dan wij begonnen op de kop en was op weg naar naar huis met drie mooie gullen. (Leuk je ontmoet te hebben en we komen elkaar vast wel weer tegen!) Ze zitten er dus wel.

Ik denk dat ik dit jaar te vroeg ben begonnen met aftellen naar het zomervissen met de dobber en de vliegenhengel, aangezien er voor komende week weer koude, harde oostenwind op het programma staat. De boel blijft nog even op standje winter staan. De gullen zijn nog niet van me af.

 

Groeten!

Marc