1 april 2013 Streamers natmaken

Posted on 1 april 2013

4


Eén van de plannetjes voor komende zomer is het vissen met een streamer, ofwel aan de vliegenhengel ofwel aan de spinhengel met de bombetta. Een tijdje geleden heb ik een starterkit vliegbindspul en bucktail aangeschaft. Tijdens de afgelopen barre maanden heb ik de eerste stappen op het vliegbind-veld gezet. Het internet staat vol met instructies voor het maken van allerlei streamers, die ik dan ook bekeken heb. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan op de manier zoals ik eten kook: het recept een keertje lezen en daar dan gaandeweg een eigen draai aan geven. De maaltijden zijn vaak erg lekker, dus ik hoop dat de streamers het ook goed gaan doen. En als ze hebben gepresteerd, laat ik ze zien.

Vandaag was het voor het eerst zover. We gingen naar de Noordpier: Petra om te wandelen en ik ging een paar streamers natmaken in zee en kijken hoe ze zich in het water gedroegen. Gezien de wind viel de vliegenhengel af. De spinhengel met bombetta als werpgewicht leek me beter op z’n plaats.

Foto: Petra de Boer

Foto: Petra de Boer

De plek werd het kommetje bij de oude kop, bij deze allesvriezende noordoostenwind een nog redelijk beschut plekje. En natuurlijk hoopte ik bij toeval een zeeforel te haken, omdat daar het water ietsie warmer zou moeten zijn doordat er minder wind en even veel zon op stond. Het tij was afgaand tot laagwater rond 15:40.

Ik viste ook voor het eerst met m’n nieuwe spinmolentje gevuld met nanofill, prijsjes overgehouden aan de korpscompetitie van vorig jaar. Vooral met de ‘lootjes en balletjes’ gewonnen, trouwens.

De streamertjes hielden zich mooi op een meter fluorcarbon achter de doorzichtige zinkende bombetta (25 gram). Het werpen met de nanofill beviel prima. Maar eigenlijk was het zaakje nog te licht voor deze omstandigheden. Zelfs de 12/00 nanofill pakte nog teveel zijwind waardoor de dobber werd voortgeblazen en niet diep genoeg kon zinken.

En, rond 15:00, na een uurtje gooien en ‘beessies’ wisselen vond ik het wel weer mooi geweest , was Petra wel uitgewandeld en zijn we een lekkere kop warme chocolademelk gaan drinken. Gezien de voorspellingen wordt de komende keer vissen een competitiewedstrijd van de IJZZV, 6 april. Voorspellingen: Wind uit het noorden, kracht vijf á zes, een graadje of vijf, brrrr….

Foto: Petra de Boer

Foto: Petra de Boer

Ik ben maar weer begonnen met aftellen tot het zomervissen weer kan beginnen. Deze keer begin ik bij 100.

Groeten!

Marc