6 april 2013 IJZZV Competitiewedstrijd 4

Posted on 6 april 2013

0


Alle voorbereiding ten spijt, deze wedstrijd heeft me niet gebracht wat ik ervan had gehoopt. Van de 26 deelnemers hadden er negen geen vis en ik was er daar één van. M’n koppelmaat ook, dus we gingen mooi gelijk op. De vorige twee wedstrijden heb ik niet mee kunnen doen en tijdens de eerste kon ik ook al geen best resultaat neerzetten. Ik denk niet dat er dit jaar een (eind)overwinning in gaat zitten. Meedoen is ook best belangrijk, maar dan mot er ook wel wa gevangen word’n, anders is het niet leuk.

De donderdag aangeschafte pieren had ik mooi laten indrogen, nog wat lijnen voor ‘een gulletje onder de kant’ geknoopt, ik was er klaar voor. Met één hengel zou ik op een meter of vijftig van de pier gaan vissen (kleine haakjes, dun beaasd), voor klein grut. De andere hengel zou ik kort onder de kant inzetten. De wedstrijd was van 10:00 tot 15:00 (8:45 laagwater, 13:40 hoogwater). Gunstige voorwaarden dus.

Bij het uitpakken van de hengels bleek één oog van de Forcemaster het niet te hebben overleefd; het ringetje lag er uit en het oog was verbogen. Hm…ik kon me geen ‘ongelukje’ herinneren. Na het verwijderen van het overtollige ijzerwerk kon ik er gelukkig nog mee vissen.

Hengels op een rijtje, het missende oogje is goed te zien

Na ruim een uur bleek dat er op afstand nauwelijks iets werd gevangen. Alle vis kwam kort onder de kant vandaan; niet veel, maar wel hier en daar een leuke gul. Dichtbij vissen dus en even later kwam daar dan de eerste aanbeet. Voorzichtige tikjes, even stil, weer een paar tikjes, halen en ….vast. Ik moest de boel stuktrekken. De wind was inmiddels gedraaid naar het noorden en aangetrokken, ook verdween het zonnetje achter wolken waardoor het een stuk onaangenamer toeven werd. Aan m’n hengels gebeurde er niets meer, en ook de motivatie om ‘nog ns wat te proberen’ was weggezakt.

Aan de buitenkant konden we een vos spotten, die kennelijk door de vele eenden werd aangetrokken. Het beestje wilde de weg op de pier op, schrok zich een paar keer wild van de vele vissers en is uiteindelijk langs de buitenkant naar het strand teruggerend. Ik had nog niet eerder een vos overdag op de pier gezien. Voor de volledige uitslag verwijs ik graag naar de website van de IJZZV .

Vissend was het geen succes vandaag, de tombola bracht me maar liefst twee prijzen. Misschien moet ik maar weer ’s een staatslot gaan kopen.

Groeten!

Marc