20 april Weer niks

Posted on 21 april 2013

4


Wederom een visloze sessie op de Zuidpier. Nicolas was ietsje eerder aangekomen op het plekje voor vandaag, net voor de kop van Zuidpier. En hij had al vis. Tijdens het optuigen van z’n tweede hengel stand de eerste al te klapperen, een maats gulletje. Ik hoopte ook weer ‘ns het gevoel van vis aan de lijn te ervaren.

Hoogwater viel rond 12:00, zodat we een paar uurtjes met opkomend water konden vissen. De wind was gedraaid van ZW naar NO en zwakte af naar 4 Bft. Met een graadje of vijf was het fris, maar met het zonnetje erbij en in het warmtepak gehesen was het prima te doen. Dat het water nog steeds erg koud is, is gewoon een gegeven.

Wachtend...

Ik had twee hengels gerepareerd, en ging ze vandaag voor het eerst weer gebruiken. Ze hebben een licht testje gehad. Ik heb twee aanbeten gehad. Eentje was loos en de andere was, jawel, een gulletje. Die zou op de foto gaan als eerste vis sinds een tijdje. Waarschijnlijk was deze heel verlegen want kort voor de kant wist het beestje zich van de haak te ontdoen. Ik gebruikte vandaag niet de pennel-rig. Ons plekje was nogal materiaal-hongerig. Om de worp zat de boel onwrikbaar vast. Met twee haken had ik dit visje wel gehad. Nico heeft vier gulletjes weten te soren, drie ondermaatse ving hij er nog bij.

Mja, geduld blijft een schone zaak en april doet wattiewil. Het heet vissen en niet vangen enzovoorts. Ik zit in m’n langst aaneengesloten periode van niets vangen sinds een lange tijd, Omdat er over de hele linie weinig wordt gevangen, maak ik me nog geen zorgen over m’n techniek en materiaal. Maar het begint wel een beetje te knagen.

Nog een paar weken, dan zal de zomervisserij wel beginnen, toch?

Wachtend op een visje, groeten!

Marc