30 April Zuidpier

Posted on 30 april 2013

0


Koninginnedag = vrije dag = vissen. Da’s makkelijk! Nicolas dacht daar ook zo over  dus we begonnen met vissen, Nico een uurtje eerder, nét voor de kop van de Zuidpier. Tegen beter weten in had ik me ingesteld op het vissen met de dobber, om dan toch nog die eerste geep in april te vangen. De wil had gewonnen van het verstand. De andere hengel was bedoeld voor een gulletje met mesheften uit de vriezer, zo’n beetje het vaste recept.

Met de opfietsen van de pier werd duidelijk dat dobbervissen er niet in zou zitten. Ik had de wind (Noord 4 á 5) toch een beetje onderschat. Aan de buitenkant was het water weliswaar mooi plat, maar was ook behoorlijk ‘dik’, niet goed voor het vissen op zichtjagers. De wind stond uiteraard vól op de binnenkant met hevige deining tot gevolg. Ondanks het zonnetje was het aan de frisse kant.

De stek aan de kop leverde geen vis op, wel krabben, maar daar kwamen we niet voor. Na, voor mij, een uurtje besloten we een stuk terug het te gaan proberen op een scharretje. Op de heenweg bleek dat daar mooi schar gevangen werd. Opvallend was ook het aantal slepende visserboten op afstand van de pier. Een stukje voor de bocht schoven we aan in de rij van vijf. En we vingen schar, wel een stuk minder dan de mannen verderop, maarja, je kunt niet alles hebben. Hierbij de eerste vis voor mij sinds een tijdje geportretteerd, ik had het beloofd:

En achter Van voor

Tsja…. Meer zat er niet in, spectaculairder werd het niet.

De stroming was helaas te hard om met de de karperhengel en een licht loodje te vissen. Met één hengel vissen dus maar. Zoute pieren/zagers derop en ver gooien, wapperlijntjes, kleine haakjes. Aangezien de vlagerige wind de top constant liet bewegen heb ik de middag half mediterend naar die top zitten staren. Ik heb geen aanbeet gezien en had toch regelmatig een visje. Nicolas eindigde op ruim 15 scharren, bij stopte het het zeven stuks, vijf voor de meeneem.

Hier en daar kwam er ook een gulletje boven, dus de ‘winter’vis is terug aan het komen. Da’s een goed teken. En..pfff…. nog effe geduld voor de zomervissen… dus…

 

Groeten!

Marc