10 mei 2013 Slufterstrand en Nieuwe Waterweg: hebberige scharren

Posted on 11 mei 2013

0


Het was alweer lang geleden dat Eelco en ik een dagje gevist hadden, dus daar werd het weer ‘ns tijd voor. Gezien de wind (ZW 5-7) zou ik naar Rotterdam gaan, omdat m’n thuisstek, de zuidpier, afgesloten zou zijn. Het leek het ons een mooie uitdaging om op het Slufterstrand op de Maasvlakte onze eerste zeebaars van het jaar te vangen. Op deze plek zou de wind recht van voren een mooie branding geven. Rond 16:00 zou het hoogwater zijn. Om 12:00 stapte ik uit de trein in Rotterdam bij Eelco in de auto. Even langs Rinus om aas en wat spulletjes te kopen en rond 13:00 waren we op het strand van de Slufter, waar veel kitesurfers hun lol op konden. Er stonden een paar vissers, en die hadden nog niets. Wij gingen een paar honderd meter verderop staan. De branding zag er inderdaad veelbelovend uit.

Eerst nog bewolkt

Allebei met één hengel met een jojo dan wel pennel rig montage. Pieren, zagers en mesheften erop en knallen maar.

Later kwamen de opklaringen

Rond 16:30 stond de teller nog steeds op 0,0 en het water was bijna tot aan de duinen opgestuwd. Het aas had het in de branding zwaar, maar had geen last van vreterij door krabben, laat staan vis. De buren hadden een botje weten te vangen. We besloten het hier voor gezien te houden en op zoek te gaan naar een andere stek.

Nu is dat in het het Europoort/Maasvlakte-gebied niet echt een probleem, want er zijn veel mogelijkheden, die we met een uurtje rondrijden even hebben bekeken. Omdat de wind nog ietsje was toegenomen besloten we het ons wat makkelijker te maken en voor het tweede deel van de sessie vanaf de Rozenburgse landtong de Waterweg te bestoken. Windje in de rug met kans op baars of gul.

Windje mee aan de waterweg, Eelco gaat voor de cruiseboot

We visten hier voornamelijk met afgaand water, Eelco met de jojo en ik met de pennel rig. De eerste tikjes op de top mocht ik waarnemen en dat bleek een mooie schar van 30cm. Het beestje moet enorme honger hebben gehad, want beide haken (maatje 1) had-ie diep geslikt. Ook Eelco ving scharretjes met z’n jojo bedoeld voor gul. M’n tweede vis was een iets kleinere, maar wederom erg hebzuchige schar: de haken waren niet meer zichtbaar.

Twee haken no1 totaal verdwenen

Op dit soort momenten kun je keuzes maken. Gul zit er kennelijk niet maar wel veel schar. Ik bleef stug doorvissen met de pennel, die ene gul kan zomaar komen. Eelco wisselde de jojo voor een paternoster met kleinere haakjes. En hij kon even later een doubletje van een nét maats gulletje en een schar binnendraaien, een betere keuze dus. Ik kwam niet verder dan een krabbetje. Eindstand rond 22:00 was twee scharren voor mij en drie scharren en een gulletje voor Eelco. Lekker gevist en lekker uitgewaaid, helaas niet echt de vangst waarop we hadden gehoopt. Dat komt een volgende keer wel weer.

Groeten!

Marc