30 05 2013 Zuidpier: noppes

Posted on 30 mei 2013

2


Gezien de windvoorspelling voor het komend weekend kon ik het vandaag niet laten een paar uurtjes naar de Zuidpier te gaan. Met een nog redelijke verkoudheid onder de leden zou ik een plekje uit de wind gaan vinden en een paar uur met de bombetta op geep of ander gespuis gaan vissen.

De windrichting bepaalde dat de stek vandaag aan het rechte stuk van de buitenkant zou liggen. Er waren nauwelijks collega-hengelaars. Na een grijs begin met wat spetters brak het zonnetje langzaam door en afgedaald over de stenen richting het water was de wind nauwelijks meer merkbaar. Ik kreeg bijna het gevoel dat het nu toch écht lente aan het worden is…..Het water was helder genoeg. Een paar meter uit de kant waren de silhouetten van grote losse blokken onder water goed zichtbaar: mooie plekjes om het aasje langs te trekken. Ik had er vertrouwen in.

Rustig zeetje

Er werd druk gevist voor m’n neus: een klein particulier bootje zonder naam was trek na trek aan het slepen met een flink formaat garnalennet, even verderop draaide een beroepskotter z’n rondjes. De aalscholvers kwamen vaak boven met vangst, en ook een bruinvis cirkelde in de buurt wat rond. Het belevenings-stukje van het vissen was vandaag smaakvol verzorgd, rust en veel (dieren)activiteit. In een straal van ruim 20 meter rond m’n stek heb ik, in de ruim twee uur dat ik er zat, regelmatig geep zien springen. Af en toe vlak bij de dobber. Ze zaten er dus echt wel en hadden, wegens andere bezigheden, even geen trek. Ook dieper vissend leverde geen toevallige fint of makreel op. Het vang-stukje van het vissen komt dus een andere keer aan de beurt.

De neusdruppels begonnen inmiddels uitgewerkt te raken, waardoor de beslissing om het voor nu maar op te geven snel gemaakt was. Ik zou bijna zeggen: laat het komende dagen nog maar effe flink waaien. Kunnen die gepen hun ding doen. En dan ben ik er volgende week weer klaar voor.

Groeten!

Marc