25 juni 2013 Zuidpier

Posted on 26 juni 2013

6


Het duurde vandaag even voordat Nico en ik de vissen écht konden vinden. We begonnen rond 15:30 voorbij de bocht: vissend tussen de stenen, ik op de bodem en Nico met de dobber. Zagers als aas, en hopend op zeebaars.

Na een minuut begon m’n top al te rammelen en een torretje mocht even de pier van bovenaf bekijken. Goed gehaakt en te klein, dus zwemmen maar weer. Het leek een mooi begin.

Het tij was imposant, LW rond 15:30 en HW rond 18:00, met een hoogteverschil van ongeveer anderhalve meter. De noordwestelijke wind maakte de boel fris ondanks het zonnetje. Een grote grijze zeehond voor de kant en en aantal gewone zeehonden op grotere afstand rond de pier: er moet toch wel wat vis rondzwemmen, zou je zeggen.

Zomers en koud

Drie uur later stond de teller echter nog steeds op dat ene gulletje en we besloten het vóór de bocht te gaan proberen. Nico tikte aan de buitenkant af met een tripletje scharren. Zagers, pieren, regenwormen(!), het maakte niet uit, ze beten overal op. Een uurtje vissend kort onder de kant aan de binnenkant leverde mij niets op. Uiteindelijk heb ik ook maar een platvislijntje gemonteerd en nu begon ik aan de buitenkant ook te vangen. Zeven á acht worpen in ruim een uur leverde een kleine 20 scharren op. Het rookoventje krijgt weer ’s wat te doen binnenkort.

Groeten!

Marc