28 juni 2013 Zuidpier Het aas opmaken

Posted on 28 juni 2013

0


Ik had nog zagers over van eergisteren en die moesten natuurlijk opgevist worden. Omdat de natuur er nog steeds een potje van maakt, kon ik m’n winterjas weer ’s aantrekken om een herfst-sessie in de zomer op de pier te vissen.

Het tij was wat ongunstig (HW 7:57, LW 17:42, HW 20:29). Ik koos om in de ochtend een paar uurtjes te vissen en startte rond 11:00. Westenwind tot even boven 4 Bft en wat spetters regen, ik moest het ermee doen. Andere vissers hadden besloten helemaal niet te gaan. De pier was zo goed als leeg.

Eerst heb ik het tevergeefs een paar worpen geprobeerd voor een gulletje tussen de stenen. Na een uurtje ben ik overgeschakeld naar vissen op afstand voor een platvisje (in dit geval dus schar, er lijkt daar nauwelijk iets anders te zwemmen). Een tweede hengel met een dobbertje kort voor de kant leverde helaas geen vis. laat staan een baarsje, op. Na drie uurtjes vissen waren de zagers op en was ik er ook wel klaar mee. Gelukkig had ik een stuk of acht scharretjes in de tas zitten.

Twee scharren aan drie haakjes

De onderlijn die ik gebruikte voor de scharren is trouwens afgekeurd voor wedstrijden. De haaklijnen waren dusdanig lang dat éénzelfde vis twee haken te pakken kon krijgen. Dat gebeurde twee keer achter elkaar. Toch nog een lesje geleerd vandaag.

Nóg zo'n hebberd

Groeten!

Marc