Oude Kop 26 juli 2013 Tongen en mini’s

Posted on 27 juli 2013

0


Goed, kijken of ik een tongetje zou kunnen vangen op de Oude Kop. De eerste tongen had ik daar al gevangen. Het zou 19:16 hoogwater zijn. Gelukkig was ik op tijd en kon ik rond 16:30 één van de favoriete plekjes innemen. Er zaten twee vissers op de andere fijne plek…

twee hengels...

Twee ons zagers, twee hengels, paternostertjes, kleine haakjes…op de tong dus. De twee collega’s zaten al de hele dag en hadden nauwelijks iets gevangen. Hele kleine visjes, zeiden ze. En ja hoor, even later na een heel licht trillertje bleek er bij mij ook zo’n mini-visje aan te zitten: een wijtinkje van minder dan 10 cm. Veel te diep geslikt, dus daarmee ga ik op zeebaars vissen. Er volgden veel van die guppies, ook gulletjes en steenbolkjes, allemaal even klein.

Eigenlijk wil je ze niet vangen...

Langzaamaan kwamen er meerdere (IJZZV)vissers opdagen zodat het uiteindelijk gezellig ‘druk’ werd. Er kwam hier en daar een enkele, maar wel flinke, tong boven. En ik kon tussen het guppenbal door ook het eerste tongetje noteren, ondermaats en goed gehaakt. Na een best lange worsteling lukte de onthaakoperatie en onze vriend schoot, levend en wel, eenmaal weer te water snel weg naar beneden. Even later volgde het tweede tongetje, nu wel diep geslikt en dus mee.

guppenbal

Rond 21:30 raakte het aas op en vond ik het ook wel welletjes geweest. Het was een lekker avondje ‘zomervissen op een guppenbal’.

Groeten!

Marc