29 juli 2013 Makrelen uit de wind

Posted on 30 juli 2013

0


Deze middag heb ik heerlijk een paar uurtjes (tussen 13:30 en 17:30) op makreel zitten vissen vanaf een zo goed als lege Zuidpier. Het tij was eigenlijk redelijk ongunstig omdat HW viel rond 9:16 en LW rond 17:30. Makreel is niet zo kritisch op het tij (ze moeten tóch blijven zwemmen en eten), dus daarom durfde ik het wel aan. Ondanks de wind (ZW 5-6) kon ik ook nog een prima plekje vinden om te dobberen en lekker in het zonnetje te zitten. En omdat de wind en de stroming nu tegengesteld waren, ging de drift met de dobber lekker langzaam. Deze keer gebruikte ik versie 2.0 van de bombetta-lijn, met iets grotere haken.

Versie 2.0

Al aas diende een makrelenbuikje uit de diepvries om reepjes van te knippen. De eerste aanbeten beloofden niet veel goeds, want ondanks de tijd die de happers van me kregen, sloeg ik een gaatje in de lucht (hard aanslaan heeft totaal geen zin bij deze visserij). Mja, tóch maar weer kleinere haken monteren om die gepen te pakken te krijgen, of stug doorgaan met deze onderlijn….?

Het werd het laatste en de beloning kwam al snel in de vorm van een mooie makreel, ruim 35 centimeter. De rest van de middag ben ik bezig geweest met makrelen haken en vangen (zes stuks mee naar huis voor in het rookoventje). Ook moest ik regelmatig m’n bombetta (de drijvende witte) een stuk binnendraaien, omdat vooral jonge meeuwen er een hapje in zagen. Aalscholvers en sterns/visdiefjes waren druk aan het duiken én vangen. Het ‘huh?’ momentje van de dag was toen een grijze zeehond op een meter van de dobber aan de oppervlakte kwam, daar even bleef rondkijken en weer rustig onder water zakte. En natuurlijk heb ik daar weer ’s geen foto van.

 

Groeten!

Marc