31 juli 2013 Makreel in de wind

Posted on 31 juli 2013

0


De omstandigheden leken vandaag iets minder gunstig dan afgelopen maandag, maar ik had zin om te vissen, dus daar ging ik weer. Zuidwest 4-5, HW 11:17, LW 19:21. En ik heb op twee stekken gevist tussen 12:00 en 15:15 met m’n ‘vaste’ zomer-set: de karperhengel met bombetta-montage en een spinhengel.

Het eerste half uur, op plekje één met de bombetta, leverde twee makreeltjes op, eentje teruggegooid want mooi gehaakt en klein, de andere heb ik wel meegenomen, want die had de haak geslikt.

Daarna vielen de aanbeten op die stek stil en werd de zijwind krachtiger en irritant vlagerig. Een half uurtje gooien met de spinhengel leverde ook niets op. Even later verspeelde ik een complete bombetta-montage wegens vastzitten aan een steen. Tsja, eventjes de boel te lang laten driften…..

D'r was weinig te zien....

Gelukkig kon ik even later verkassen naar een iets beter plekje. Helaas bleef het daar ook akelig rustig. Een grote aalschover was voor m’n neus uitgebreid aan het dineren, elk duikje was raak en al schrokkend kwam hij boven. Om een aankomend buitje voor te blijven besloot ik er een punt achter te zetten.

Ik weet zeker, er is momenteel van alles te vangen rond de pieren. De mooie treffers zijn niet dikgezaaid.

Snel maar weer gaan vissen dan…

 

Groeten!

Marc