Zuidpier 4 augustus 2013 Eerste fint

Posted on 4 augustus 2013

4


Wederom een sessie met het zomersetje, relaxed vissen in het zonnetje en uit de wind. Ik viste tussen 13:00 en pakweg 17:00 (lw 11:29, hw15:40, lw 23:44). De stroming begon er in te komen en ik kon niet gelijk op m’n beoogde plekje terecht. Na een uurtje tevergeefs scharrelen kon ik er gaan zitten en gooide vol verwachting in. Het duurde een tijdje maar daar kwam dan toch een vis.

De eerste fint van dit seizoen was een beste, ruim over de 40 centimeter en had in volle vaart het aasje gegrepen, getuige de plots kromgetrokken hengel. En had daarbij gelijk goed doorgeslikt met als gevolg dat de haak in een kieuwboog zat. En dat overleeft de vis niet. Kan gebeuren, maar ik hoop dit seizoen niet teveel van die tere, culinair onbruikbare finten te vangen. Een mooie vis om te zien, vecht ook mooi, en verdient het niet om op deze manier aan het eind te komen. Ze zitten vol graten en zijn nog beschermd ook. Het lukte redelijk snel de haak, zonder extra schade, te verwijderen en de vis voorzichtig terug te zetten. Maar deze was al hevig bloedend binnengekomen en bezweek na een paar meter zwemmen en zonk. Helaas, helaas allemaal, da’s nou ook niet de bedoeling. Geen bloemen, geen foto.

UItzicht

Een half uur later bood de volgende vis ook stevig weerstand en dat bleek een flinke makreel (39cm), mooi dik. Tja, en die gaat dus wél mee.

Daarna gebeurde er eigenlijk niet veel meer. Tijdens gesprekjes met Dirk en Zoltan kreeg ik nog wel beet, maar dat waren weer van die ‘loslaters’, na toch wel stevige rukken. Geen idee waar dit misgaat, misschien tóch te kleine haken of juist te grote?

Overdag vissen op oppervlakte-vis lijkt momenteel niet zo lucratief, ik zag de vele andere dobber- en kunstaasvissers om me heen ook nauwelijks vangen. Wellicht dat er op de kop nog iets moois van tussen de stenen is bovengekomen, het leek er druk te zijn. Het is tijd iets anders te gaan proberen (te vangen)

Groeten!

Marc