8 augustus 2013 Een makreel

Posted on 9 augustus 2013

2


De noordwestenwind bepaalde vandaag dat de plek om met een dobber te vissen aan de buitenkant van de Zuidpier lag. Laagwater viel rond 13:30 en rond 14:00 kon ik aanschuiven tussen de andere hengelaars op het lange stuk. Er stond een zonnetje en met het windje in de rug was het aangenaam toeven. De stroming werd langzaam maar zeker sterker en de bombetta dreef mooi mee. Marcel kwam ook nog effe in de zon zitten. Maar er ontbrak iets, namelijk tekenen van aanwezigheid van vis. Die waren er niet: geen speldaas langs de kant, geen bezige vogels, geen kringetje op het water.

Na bijna drie uur vissen schoot ineens de bombetta weg en mocht ik een mooie makreel (38cm) binnendraaien. Bij diverse buren kwam er een enkele vis boven. En dat was de activiteit. Hoogwater viel rond 17:52 en ik stopte rond 17:30.

Op naar betere tijden.

Op naar betere tijden

Groeten!

 

Marc