13 oktober Zuidpier Makreeltjes

Posted on 9 oktober 2013

7


De tijd was vandaag gekomen om ‘de makreeltjes‘ in te zetten om een zeebaars te vangen. De omstandigheden leken zo mooi: noordwest vijf, laagwater rond 15:00 en starten met vissen rond twaalf uur. Ik had vijf vissen als aas bij me: de twee makreeltjes en drie horsmakrelen uit de vriezer van de chinese supermarkt om de hoek. En een paar pluggen.

Een plekje was snel gevonden en daar deinde de eerste aan een takeltje vlak voor de blokken.

Mooi stekkieHengel in de hand, ik was er klaar voor. De wind nam de dobber mee en er moest regelmatig een nieuwe drift ingezet worden. Het makreeltje hield zich goed maar na een worpje of tien was er niet veel meer van over.

Tja...Tijd om te verkassen en het tweede visje ging aan de haken. Ook hier was het natuurlijk spannend, maar ook hier gebeurde er niets.

Een van de makreeltjesBehalve dat het tweede visje en de drie horsmakrelen toch nog redelijk snel ‘op’ waren. De meeuwen zijn hongerig en brutaal. Het vervolgens vissen met de pluggen leverde ook niets op.

Ik zag op een paar honderd meter afstand van de pier een grote driehoekige vin. Het was geen zeehond, geen bruinvis, geen aalscholver die gek deed met z’n vleugel. En ik was broodje nuchter. De driehoekige vin was aan de oppervlakte te zien en verdween even later rustig onder water…

Groeten!

Marc