Zuidpier 11 december 2013 Stilte na de storm

Posted on 11 december 2013

2


Ondanks het heerlijke vissen tijdens deze prachtige dag was het vanggedeelte wat karig. Er kwamen twee scharren in de tas, waarvan eentje van Harry (nog bedankt). Twee voorzichtig gehaakte wijtinkjes mochten en gingen weer zwemmen. En dat was de vangst tijdens een kleine vier uur vissen met twee hengels.

Ik had al niet het idee dat dit een succesvolle dag zou worden, maar zowel Nico als ik hadden toch zin om een hengeltje uit te gooien. De buitenkant stond eigenlijk al behoorlijk vol met vissers en wij besloten het voor de bocht  te proberen aan de binnenkant, zodat we ook tegelijkertijd aan de buitenkant zouden kunnen vissen. In het zonnetje was het meer dan prima uit te houden, met het z-zw windje 3 Bft in de rug. En daarbij veel babbeltjes met bekenden: een gezellig daggie….

start

Volgens de tam tam op internet zou de laatste storm zodanig veel voedsel hebben losgemaakt dat de vis alleen maar met de bek open hoeft rond te zwemen. Ik geloof het helemaal. Het zou dus wachten worden tot er per ongeluk een vis tegen een haakje aan zwom.

De schar ving ik kort na de start om 12:15 uur. Hoog water was om 10:19 uur (lw 18:31)en er stond nog wat stroming. De schar had een eivolle maag, waaronder een flink stuk mesheft: er is dus genoeg te eten.  De stroming ging er uit en er kwamen daarna nog wel wat wijtinkjes aan de haken, Nico had er drie en ik eentje. De andere hengel lag uit voor een gul onder de kant, maar er was daar geen leven. Het aas, pieren, kwam na 20 minuten ongeschonden terug.

rustig

Nico verkaste naar de oude kop en ving er nog vier wijtinkjes bij.  Ik bleef en draaide de tweede binnen.  Ik kreeg bezoek van Reintje, momenteel de huisvos van de Zuidpier.

rein 1

Hij/zij wordt met de maand tammer en kwam even hallo zeggen.

rein 2

En kijken of er wat te snaaien viel.

rein 3

Aangezien er niets te halen was vervolgde het dier rustig de tocht, omringd door een aantal jongetjes die met hun opa aan het wandelen waren.

De zeehond en de aalscholvers peddelden wat recreatief rond en leken weinig te (hoeven?) vangen. De meeuwen waren ook ergens anders, uit eten op het strand denk ik. Het was echt een stilte na de storm.

Groeten!

Marc