14 december 2013 tiende competitiewedstrijd IJZZV

Posted on 15 december 2013

2


Met het magere resultaat van afgelopen woensdag in gedachten begon ik met lage verwachtingen aan deze wedstrijd. Met mooie kleine piertjes en zagers hoopte ik iets met vinnen te kunnen verleiden. Mijn steknummer was 20 en dat zou je als een goeie plek kunnen bestempelen. De wind was westelijk en ging tot een ruime 4 Bft. Het tij was gunstig met laagwater om 09:25 uur en hoogwater om 13:31 uur.

De gevolgde taktiek bij de start om 10:00 uur was beproefd: een hengel viste dicht bij kant en eentje verder weg, om te ontdekken waar en wat er vanaf deze plek te vangen zou zijn. Buren in de gaten houden en dan ‘go with the flow’.

links

Die flow kwam er helaas niet echt in. Buurman John links ving op afstand af en toe een visje vlak voor de kop van Noordpier en Rene op rechts deed ongeveer hetzelfde als ik en ving ook niks.

Volgens de berichten werd er prima gevangen bij de laagste nummers vlak bij de bocht: gullen, scharren vlogen bij een paar deelnemers de kant op. Mijn pieren werden, zeker in de eerste uren (!), zorgvuldig gemeden want ze kwamen, van allerlei afstanden, soms na een kwartier ongeschonden weer terug.

midden

De eerste actie leek te komen van de dichtbij-hengel. Een paar trillertjes kondigden iets moois aan en verder dan dat ging het niet. Deze hengel heeft niet meer dan een krab opgeleverd.

Ongeveer op tweederde van de wedstrijd mocht ik een schar binnendraaien na een enkel flauw tikje op de hengeltop. Tegen het einde werd mijn tweede schar werd binnengedaaid door John. De zijwind blies natuurlijk flinke bochten in de lijnen, regelde wat verwarring en je mocht af en toe even knopen met een buurman.

rechts

Het leek er trouwens op dat mijn onderlijn vastgelopen was, maar na wat subtiel ruk- en trekwerk kwam hij los en ik werd een beetje blij van de bonus. Maarja, met twee vissen van 24 centimeter doe je in de uitslag toch niet echt mee. De volledige uitslag staat op de site van de IJZZV.  Er was op een aantal plekken dus tóch wel wat te vangen.

Groeten!

Marc