30 januari 2014 Vissen met Lucky Luc op de Noord

Posted on 31 januari 2014

11


Voor het eerst sinds m’n verjaardag heb ik weer eens vanaf de Noordpier gevist. Vandaag in bijzonder gezelschap: ik ging mee met niemand minder dan Lucky Luc Mom. Sinds dit jaar werk ik mee aan aan www.totalfishing.nl en zodoende kwamen we in contact.

Met de uitstekende gulvangsten van de afgelopen weken in het achterhoofd, waren de verwachtingen aardig hoog. Het draaien van de wind van zuidwest naar zuidoost vier á vijf Bft zou wat roet in het eten kunnen gooien. Het werd in ieder geval een tikkie kouder. Maar de gullen zouden toch niet ineens verdwenen kunnen zijn?

Aangekomen rond 08:30 uur bij de zo goed als lege parkeerplaats, troffen we slechts één hengelaar op de pier. Het voordeel was nu natuurlijk dat we de favoriete stek van Luc konden innemen. Het tij was iets wat ongunstig met laagwater om 10:45 en hoogwater om 15:07. We moesten de eerste paar uur dus vooral geduld hebben.

Luc startte met een hengel met tweehaaks paternoster voor een scharretje en z’n andere hengel ging onder de kant voorzien van zijn aardappelmontage. Ik ging alleen voor de gul met de strandhengel met mijn versie van het tussen de stenen-tuigje. De karperhengel had ik meegenomen om uit het handje onder de kant te vissen.

Marc draait megagul binnen - Foto Lucky Luc Mom

Al snel kwamen de eerste scharren boven bij Luc en daarna ook het eerste mini-gulletje. Het was nu alleen nog even wachten tot de wat grotere vissen zouden komen. Rond de kentering viel het echter helemaal stil en was er genoeg tijd voor een babbeltje en genieten van de omgeving.

De bruinvissen en zeehonden waren vandaag weer goed vertegenwoordigd. Er was zelfs een zeehond die een geweldige boeggolf veroorzaakte door met de grootste gul die we deze dag hebben gezien in z’n bek rond te zwemmen.

Ook de eerste drieteenmeeuwen lijken gearriveerd, omdat er eentje in een lijn vloog. Deze zeemeeuwen, in tegenstelling tot de ‘piermeeuwen’, snappen het concept ‘hengel en lijn’ niet en raken dus nog wel eens verstrikt. De meeuw die vandaag in de lijn vloog wist zich gelukkig zelf te bevrijden.

Tijdens het opkomende water kwam er iets meer beweging in de toppen en er kwam wat vis boven. Ook kenden we beiden vastlopers, maar de montages deden hun werk en er werd hier en daar een aardappel, dan wel een cementen gewichtje verspeeld. Aan luc’s scharrenhengel kwam regelmatig een visje boven.

De vliegervismaat van Luc Leen Gouda kwam ook nog langs voor een gezellig babbeltje. Simon fietste even later voorbij. Door onze uitdossingen herkende we elkaar eerst niet eens…De grootste aan de hengel gevangen gul was voor hem: 37 centimeters.

Simon met de grootste- Foto Lucky Luc Mom

Bij mij bleef de teller steken op vijf gulletjes, allemaal onder de 30 centimeter. Tja, het formaat heb je niet voor het uitkiezen. Luc moest het doen met een lekker maaltje scharren.

Luc maakt vis schoon

Over de hele pier werd er weinig gevangen, er waren inmiddels ruim twintig hengelaars bezig. Het was een gezellige kennismaking tijdens een prima visdag zonder uitschieters.

Marc met gulletje  - Foto Leen Gouda

De foto’s zijn gemaakt door Lucky Luc, Leen Gouda en ondergetekende.

Groeten!
Marc