3 februari 2014 Zeperd in de zon

Posted on 3 februari 2014

2


Het weer was nog nét ietsje beter dan gisteren en leek het me een goed idee de Zuidpier weer eens te bezoeken. Het tij zat een beetje tegen met laag water om 13:50 uur en het zou weer gaan stromen vanaf een uur of vier (hw 18:11). Ik zou wel zien hoe lang ik het zou uithouden…

De lucht was blauw en de zon deed ook goed z’n best. De zuidoosten wind was toch wat aan de frisse kant. Ik sloot aan achter de rij vissers, hoopvol. Een hengel leek me wel voldoende…

Aangeschoven

Ik had afgelopen woensdag levende mesheften gekocht en die leefden nog een beetje. Het leek me uitstekend aas, hoewel het een beetje naakt blijft voelen om zonder verse pieren aan de waterkant te verschijnen.

Helaas bleef het stil, er was geen enkele vreterij aan de haken te bespeuren. Toen ik er na twee uurtjes stilte achter kwam dat ik m’n brood was vergeten ging de lol er nog sneller van af en ik pakte in rond 16:30 uur.  Om me heen was er een enkel visje gevangen…

Het bleef stil

Op de terugweg kwam ik Leen en Simon nog tegen. En verdomd, net als afgelopen donderdag ving Simon weer een gulletje voor m’n neus. Uitkijken voor die man!! 😉

Geen vis voor mij dus vandaag en ik ‘kwam er niet lekker in’, een echte zeperd dus.  Komt de volgende keer vanzelf wel weer goed.

Gelukkig had ik me gisteren uitgesloofd om eerdere vangst te consumeren onder het motto: Doe Meer Met Schar!

Links de schar, boven de paprika en onder de venkelsalade

Het werd scharfilet en scharkuitjes én paprikareepjes gefrituurd in een jasje van tempuradeeg samen met een salade van gestoomde venkel met een dressing van sesamolie. Rijst, bakje kikkoman met wasabi en een glaasje witte wijn erbij: we hebben heerlijk zitten smikkelen. Hoeven we daarvoor ook al niet meer naar een Japanner toe…

Groeten!
Marc