13de wedstrijd IJZZV Weer eens in de prijzen

Posted on 29 maart 2014

3


Het geluk lachte me welwillend toe met het trekken van nummertje 40, want dat leverde me een plekje op het wedstrijdparcours op waar ik inmiddels vertrouwen in heb.

Het weer zat ook nog eens mee, in de zin dat het droog en zonnig was met een matig (zuid)oostenwindje. Bij mij ging het warmtepak nog niet uit, maar sommige collega’s hebben een tijdje in hun t-shirt staan vissen.

Net na de start 1

mijn plekkie nummertje 40 1

En m'n uitzicht naar rechts 1

Het tij viel nagenoeg gelijk met de wedstrijdduur: laag water om 10:10 uur en hoog water om 14:32 uur. De vissessie met Reino afgelopen donderdag, had mij geleerd dat de botten tussen de pieren zijn gearriveerd. En dat er nog steeds gulletjes voor de kant zwemmen met altijd kans op een uitschieter.

De tactiek was dus om met een hengel op gul tussen de stenen te vissen en met de andere op platvis op het zand maar niet te ver van de stenen: op een meter of veertig á vijftig. M’n aastas was gevuld met pieren, zagers van afgelopen donderdag en levende mesheften, alle toegestane aassoorten tijdens deze wedstrijd.

De eerste bot diende zich al snel aan met een paar mooie tikken op de top. Zo, dat was lekker snel van de NUL af. Dat is bij mij, zeker tijdens wedstrijden, wel eens anders geweest.

bot één !

Een paar plekken verderop was Richard de bottenpopulatie aan het uitdunnen maar verder kwam er om me heen niet zo veel boven. Een half uurtje later volgde bot nummer twee, een bleekscheet.

Bleke bot 2 b 2

De gullenhengel was in de eerste twee uur vooral goed in het vangen van zeesterren…

Zeester 2 1

zeester 3 1

Zeester 1 1

Deze hengel heeft dus met een paternostertje ook een uurtje meegedaan met de bottenjacht, maar leverde geen vis op. Toen de vloedstroom er goed in kwam, moest de gullenhengel weer aan de bak onder de kant. Bij de buren werden namelijk gulletjes gevangen. En rond half twee was het zover, de eerste aanbeet (en helaas ook enige van deze middag) bracht me een gulletje van iets over de dertig centimeter.

Gulletje 1

Het geluk had me hier een beetje verlaten want om me heen kwamen exemplaren van 40 tot 50 centimeter op de kant.

Maargoed, met nog twee botten erbij -een leuke en een postzegeltje- stond ik op vijf vissen. Normaal gesproken een matige vangst, maar vandaag deed ik mee voor de top tien.

Gullenmepper Leen had opnieuw de grootste vis van de dag: een gul van 57 centimeters. En Tom won gewoon weer. Mijn verrichtingen tijdens deze lekker ontspannen wedstrijd leverden de zevende plek en daarmee weer eens een prijsje op: een leuk onderlijnknutselsetje. De volledige uitslag en een verslag zullen de website van de IJZZV site  te vinden zijn.

Mijn geluk werd weer beetje wakker bij de tombola in clubhuis Het Vlaggeschip, zodat ik een flesje witte wijn en gelukkig niet de jerrycan met twintig liter frituurolie in m’n overvolle rugzak kon proppen.

Groeten!
Marc