10 mei 2014 Wedstrijd 14 IJZZV Nat

Posted on 10 mei 2014

6


Deze veertiende wedstrijd zal waarschijnlijk de boeken in gaan als een van de slechtste. Er waren acht deelnemers met vis en de overige, ik meen, 17 man bleven op de NUL hangen…waaronder ondergetekende. De omstandigheden waren, zacht gezegd, niet best.

Wegens de stevige zuidwestenwind (zes á zeven Bft) was de pier gesloten, zodat de wedstrijd op het stuk voor het hek bij de jachthaven werd gehouden. Ook werd er, door de weinige ruimte, nu met één hengel gevist.

De sfeer was echter opperbest, hoewel er hier en daar met wat wedstrijdfrustraties moest worden omgegaan.

uitzicht rechts

Bij aankomst in Het Vlaggeschip was het nog droog. Zo’n beetje vanaf het begin van de wedstrijd (10:00 uur, lw 8:25 , hw 13:45) begon het  te regenen (van motregen tot plensbui). Kort na afloop begon het, zoals het hoort, op te klaren. Ik ben dan ook blij dat ik m’n stokoude visparaplu vandaag had meegenomen. Extra gesjouw, maar dat was vandaag de moeite waard. Er waren momenten, waarbij het goed schuilen was.

Buurman Rene, ook gevoelig voor aanstekerproblemen, kwam er af en toe gezellig bij zitten. Hij was ook druk bezig om op allerlei manieren een visje te vangen, maar dat wilde bij hem ook niet lukken. Gezellig babbelend over (geep)vissen kwamen we de middag prima door.

Een wedstrijd heeft altijd een uitslag: in totaal zijn er op allerlei afstanden dertien vissen gevangen, botten en scharren en een enkele puitaal. Dagwinnaar Bas nam er vijf voor z’n rekening, waaronder een mooie schar (32 wedstrijdcentimeters). De volledige uitslag zal te vinden zijn op de site van de IJZZV.

me emmertje me emmertje

Leen werd tweede met drie vissen, een mooie vergoeding voor het verlies van z’n emmertje (Pang! zei het touwtje bij het ophalen na het vullen met water). Dreggen met een loodje kreeg het ding ook niet meer op de kant en het zonk tergend langzaam.

uitzicht links

Omdat er altijd prijzen voor de de eerste tien van de dag zijn, werden de overgebleven twee prijzen verloot onder de ‘nullen’. Het geluk was me goedgezind en ik mocht een pakketje foamrollen voor het opbergen van onderlijnen in ontvangst nemen.

Ik las tijdens de tombola het sms-je van Petra met het voorstel om naar IJmuiden te komen om bij het Chinese restaurant aldaar op de Boulevard te eten. Het was er nog niet van gekomen. Deze maand doen we een opfrisrondje ‘verven in huis’ en zij verfde vandaag de traptreden. Pas later in de avond zou de verf droog genoeg zijn.

Ik sloeg daarop toe door de ligstoel (! ) te winnen en alles viel dus mooi samen. Een paar uur later reden we , na kort doch gezellig verblijf in clubhuis en inderdaad een heerlijke maaltijd, met een vol autootje terug naar Amsterdam. De weer mooie trap was gelukkig alweer te belopen.

Geen vis in handen gehad, toch een hele leuke dag.

Groeten!

Marc