28 juni 2014 Nieuwe hengels bij de Hempont

Posted on 28 juni 2014

9


De noordelijke stroming heeft voor mij de afgelopen tijd roet in het eten gegooid. Na het makrelenfeestje van dik twee weken terug heb ik eenmaal tevergeefs achter de harders in de haven aangezeten. Er kon zelfs geen brasem van af.

Ook heb ik van de week nog even de Zuidpier bezocht om te kijken of er alweer iets verschalkt zou kunnen worden met de bombetta (sbirolino, moet ik ‘m eigenlijk noemen).

inworp MVI_0334 441

Op de kop, in de bocht en op de oude kop heb ik gevist en de teller bleef op één aanbeet.

Alhier dus een klein visdipje, waar vast wel weer snel overheen te komen is.

Het lichtpuntje van de week was het arriveren van m’n nieuwe set (wedstrijd)hengels en molens, alles van Spro. Die moesten natuurlijk worden uitgeprobeerd.

nieuwe hengels

Omdat ik slechts een paar uurtjes de tijd had, leek me dat een fietstochtje naar de Hempont me het meeste vistijd zou opleveren. Zoute pieren en een strip vis uit de vriezer: grondel, bot of spiering en misschien een snoekbaars zou hiermee te vangen moeten zijn.

De nieuwe molens

Het werpen met de Tidal Wave en de Big River Pellet feeder en de ZA Powercasters is uitstekend bevallen; 4.50 meter is de beste hengellengte voor mij. De molens draaien als een tierelier.

De nieuwe hengels

Wel jammer dat de zeilboten hier zo dicht onder de kant varen. Een inworp timen luisterde nauw om te zorgen dat de lijn diep genoeg was gezonken om de zwaarden te vermijden.

Maar heb je ook nog wat gevangen dan? Jazeker, weinig, maar er is vis op de kant gekomen en wel… m’n ‘dichtst-bij-huis ever’ schol!  Die had ik hier niet verwacht.  Aan de tweede haak zat een grondeltje.

schol en grondel IMG_0350

Helaas heb ik de aanbeten gemist, dus die tikken op de top houd ik nog tegoed.

De feeder heeft helaas geen vis mogen voelen, maar die mag snel mee naar de pier. En daar zal alles weer goed komen…

Groeten!

Marc