14 juli 2014 De harders van Amsterdam: we gaan nog even door

Posted on 14 juli 2014

10


Na de laatste vangsten kriebelde vandaag weer een beetje, want succes maakt hongerig. Met een paar namiddaguurtjes over: “Toch weer even naar de haven, kijken of het weer lukt?”

Goed dat ik gegaan ben, want het is weer gelukt. 62 centimeter deze keer.

62 centimeters

In het water was deze vis de sterkste tot nu toe, wist de meeste meters lijn te winnen en probeerde ook dieper te duiken.

M’n inmiddels opgebouwde routine lijkt op deze plek te werken. Vol vertrouwen begon ik opnieuw eerst te voeren zonder een harder in de buurt te zien: broodkorstjes en grondvoer.

Een half uurtje later kwam er een school langs en het schouwspel begon. Kolken verschenen rond de korstjes en vinnen en staarten kwamen boven water. Even later begon het happen in de korstjes en mijn broodvlokje dreef er al snel tussen. “Lekker snel vandaag”, dacht ik nog.

Mijn geduld zou echter nog wel even op de proef worden gesteld. Op de eerste aanbeet sloeg ik mis en de tweede bleek de enige brasem die ertussen zwom te zijn. Snel trok ik die vis weg van de voerplek en hoopte op het beste. Na het onthaken sloop ik terug naar m’n stek en zag dat de harders er nog waren…pffff…

Het lokvoer bleek weer te werken want de vissen waren flink aan het azen. M’n vlokje nog steeds door de harders genegeerd, maar grondels lusten ook brood. Ik was benieuwd wat de felle rukjes aan de dobber zou opleveren, ik dacht eigenlijk een krab.

een heel klein grondeltje

De uiteindelijke aanbeet kwam toch nog onverwacht. Iets verder uit de kant schoot het dobbertje plots onder en de weerstand maakte duidelijk dat me weer een mooie dril en kans op nummer drie te wachten stond.

Een paar minuten en opnieuw een succesvolle kieuwgreep later, leek de vis toch weer groter dan dat hij er in het water uit zag.

IMG_0561 1Hij deed nog z’n best zich kleiner te maken.

M’n beloningssysteem heeft het de afgelopen dagen druk gehad en het hardervissen begint zich ‘te nestelen’, want het is me een partij gaaf. Ik denk dat er morgen zo maar ineens een paar uurtjes ‘over’ zijn.

Mooie kop

 

Groeten!

Marc