21 augustus 2014 Weer thuis…beetje pech

Posted on 21 augustus 2014

6


Deze dag zag er uit als de rustigste en de droogste van de week. Ondanks de geen tot slechte berichten over vangsten wilde ik toch graag weer eens ‘thuis’ op de Zuidpier vissen. Gezien de omstandigheden (zuidwest vier en een beetje) leek het me zinvol tussen de stenen voor een gul te proberen -het lompe werk komt dit jaar alweer vroeg aan de beurt- en een hengel voor een zware dobber mee te nemen, met een reep vis of een sardientje voor een zeebaars.

Voorbij de bocht zag ik niemand. Wel lekker rustig, maar toch meer een slecht teken in dit geval, leek me. Er zullen vast een paar vissers op de kop hebben gestaan. Ik kwam onderweg slechts een paar  kunstaasvissers tegen. Hoog water viel rond 14:00 uur en ik was er om 12:00 uur. Nicolas kwam een uurtje later.

Reeds bij het optuigen bezorgde ik mezelf een lastige handicap. De hengel gleed tegen een blok en ‘pats’.. weg was de ring uit het topoog. Eigen schuld: had ik ‘m maar beter moeten neerzetten én er niet tegenaan moeten lopen. Maarja, om nog vóór de eerste worp te stoppen; ik had niet voor niets die berg aas meegesjouwd. Tja… Ik verving maar snel de spoel met gevlochten lijn voor de andere (met 46/00mm nylon).

topoogje zonder

Nylon schuurt niet zo heel snel door op het blanke metaal. Ik dagdroomde ik nog even door: “…onder druk…van een grote vis…” Affijn, eerst maar eens iets aan de haak krijgen en dan zien we wel verder. Een beetje hoopvol, maar met weinig vertrouwen in een goede afloop gooide ik dan eindelijk in.

Rustig...Het was rustig..

t' Werd iets drukker.…en langzaam aan werd het toch ietsje drukker.

Maar onder water was er weinig te beleven. De mesheften kwamen zo goed als onberoerd terug. Twee van Nico ‘geleende’ zagers leverde me weer punten op voor de zeesterrenbokaal met een doubletje aan de pennelrig (haakmaat 1)…

zeesterduo

Deze hengel ging dus terug in de koker. Met de dobber aan de binnenkant vissend bleef het ook ruim een uur actieloos.

Nico ging nog even naar een andere stek en ik ging op huis aan. Onderweg terug konden we Zoltan een goede vangst wensen.

De betere tijden gaan weer aanbreken, dat is zeker. Hoe en wanneer deze zich gaan laten zien (in de vorm van schar, wijting, gul, tong of toch nog makreel, of een zeebaars) dat is de vraag. En de enige manier om daar écht achter te komen is….? U weet wel.

Groeten!

Marc