12 september 2014 De klad moet er uit

Posted on 13 september 2014

9


De vangstberichten zijn momenteel, op wat uitzonderingen na, redelijk  treurig. Jawel beste lezer, de klad was ook een beetje in het vissen van Marc getrokken. Het vangen lukt me momenteel niet best en de lol in het vissen was zelfs een beetje weg. Kan gebeuren, gebeurt soms, hoort (ook) bij het vissen. Gewoon even tijd voor bezinning…Uiteraard heb ik me door deze periode ‘heengevist’, wachtend tot de lol weer terug wilde komen. Het gaat inmiddels weer de goede kant op.

De vistripjes van de afgelopen tijd veeg ik even bij elkaar. Eén keer heb ik vanaf de Zuidpier gevist met de bombetta en een reepje vis. Niets gezien, behalve een joekel van een zeeforel die helemaal uit het water kwam tijdens een eenmalige sprong. strandlopertjes-scharrelen-tussen-de-stenen-IMG_0741 En er waren wat strandlopertjes aan het scharrelen…

Eenmaal bezocht ik het Noordzeekanaal, overdag -dus bij voorbaat al één-nul achter. Ik startte rond 15:00, nog ruim voordat het regiment tongvissers zou aantreden, lekker rustig dus. Het hoofddoel was dit tripje was namelijk het vissen met m’n nieuwe strandstokken, ermee werpen, en voelen hoe en wat met deze dingen. De uitslag dat ik het beste er nog uit moet halen. nieuwe-setje-IMG_0746 De hengels zijn de ‘stijfste’ stokken die ik nu bezit en ik moet er nog wel aan wennen. Omdat er bij mij meestal iets mis gaat tijdens de eerste keren vissen met nieuw materiaal, leek het zachte gras langs het Noordzeekanaal in ieder geval een zachte landing te garanderen 😉 zoute-pieren-IMG_0757 Als aas had ik zoute pieren meegenomen, ze lagen al een tijdje in de vriezer. Niet het beste van het beste, maar goed genoeg om steenbolkjes te foppen, leek me. steenbolkje-IMG_0751De vangst bestond uit slechts één steenbolkje…
onderlijntje-IMG_0761 Gelukkig had ik onderlijntjes met amnesia. Dat spul kan je laten vergeten dat je een steenbolk hebt gevangen. Er waren meerdere aanbeetjes op m’n toppen te zien geweest, maar haakjes 8 waren kennelijk nog te groot… altijd-wat-te-zien-IMG_0754 Er is altijd wel wat te zien aan het Noordzeekanaal.

Afgelopen week had ik ineens een bevlieging om met dood aas (ingezouten sardientjes uit de vriezer) in De Nieuwe Meer te vissen. Het werd het kommetje bij het sluisje, maar het twee uur laten ronddrijven van het sardientje heeft ook niets opgeleverd. Zelfs geen foto.

Vandaag had ik weer een beetje échte zin om te vissen, dus op naar de Zuidpier. Het tij zou eerst lang rustig zijn (laagwater 16:31uur, hoog water 18:47 uur) en daarna zou het hard gaan stromen. Tijdens het rustige deel van de middag met pluggen vissen, tijdens opkomend water zouden de jigs en twisters aan de beurt komen. En ik zou regelmatig verkassen. Voor de reserve (een ‘per ongelukke’ school makreel kan zomaar ineens langskomen…) ging er ook een bombetta, wat streamertjes en een stuk vis mee. Naar een tip uit een Engels visfilmpje had ik zelfs van een oude telescoophengel en een momenteel zwaar overbodige 10/0 haak een gaf gemaakt…laat die baarzen maar komen. plug-en-gaf-IMG_0773 Zo gezegd, zo gedaan maar het plan leverde geen aanbeet op, niet aan een plug, niet aan een lepel, niet aan een jig/twister. lekkere-stroming-IMG_0775 Het ging inderdaad lekker stromen en wegens de noordenwind werd het steeds drukker om me heen. En ach…ik heb me niet verveeld. Nu weer eens een keer wat vangen en ik ben weer helemaal terug.

Groeten!

Marc

Ps.Meer nieuws van het knutselfront: het topoog van de beastmaster heeft weer een ringetje. Het kwam uit een oogje dat ik nog had liggen en was precies de goede maat. Het kostte me tien minuten om dit ringetje uit het ene oog te halen en in het topoog te bevestigen.

topoogje-IMG_0777