20 november 2014 Texel, strand Westerslag (dag 3)

Posted on 20 november 2014

4


Het hoogtepunt komt altijd aan het eind en dat is maar goed ook. De aanloop is altijd leuker dan de afbouw. Vandaag vallen er mooie dingen samen: goede timing, vis en natuurschoon in de vorm van nieuwsgierige zeehonden. Ik zie er ongeveer vijf, gewone zeehonden en grijze zeehonden. Ik vang 12 vissen.

IMG_1127-nieuwsgierig-1IMG_1124-nieuwsgierig-paartje

Het plannetje voor vandaag, vanaf de strekdam vissen, blijkt een goede keus want het heeft vis opgeleverd, drie soorten maar liefst: wijting, bot en schar.

Bij aankomst rond 10:30 uur (lw 12:06 uur) ligt de dam er mooi begaanbaar bij. Ik heb de hele uitrusting meegenomen omdat ik toch wil proberen uit de steun te vissen. Uiteindelijk lukt het om twee plekjes te vinden waar de steunen stevig kunnen blijven staan.

IMG_1089-foto-1-kop-dam

De lijnen zijn hetzelfde als gisteren evenals de gebruikte loodjes: afhouders en wapperlijntjes, 150 gram aan de strandhengel en 80 gram aan de karperhengel. De conditie van de piertjes van gisteren is stabiel gebleven, zodat er nog prima mee te vissen is.

IMG_1090-terugkijkje

De eerste (zichtbare!) aanbeet aan de karperhengel levert geen vis op, maar de eerste draai met de strandhengel, die uptide is ingeworpen, brengt al gelijk twee wijtinkjes. Geen aanbeet gezien, ik heb dan ook veel lijn gegeven.

IMG_1091-twee-wijtinkjes

Een klein half uurtje later trilt de top van de karperhengel en de volgende wijting is daar.

IMG_1104-wijting-2

De volgende draai met de strandhengel doet het opnieuw goed met twee wijtingen.

IMG_1106-weer-twee

De zeehonden blijven in de buurt van de dam waar ik aan het vissen ben. Kan geen slecht teken zijn, lijkt me. Ik vermaak me een tijdje met het maken van foto’s van deze nieuwsgierige supervissers.

IMG_1114-zeehond-nieuwsgierigIMG_1111-zeehond-2IMG_1108-zeehond

Uit m’n ooghoek heb ik top van de karperhengel wat zien trillen, maar het binnen draaien gaat zwaar en doet iets flinks vermoeden. De hengel houdt zich prima en het wordt een trippeltje, twee wijtingen en een bot. Het aas bestaat inmiddels uit stukjes tap.

IMG_1116-trippeltje

Aan de strandhengel zit weer een wijtinkje.

IMG_1118-wijtinkje

Het water begint op te komen en ik verhuis alvast wat spullen richting strand. De laatste draai op deze plek met de karperhengel levert een wijtinkje op.

IMG_1121-wijtinkje

De laatste draai op de dam met de strandhengel gaat zwaar, maar dat wordt vooral veroorzaakt door de zeester. Maargoed, toch weer een wijting op de teller.

IMG_1130-wijting-en-zeester

Terugverhuisd naar het strand vis ik langs beide kanten van de dam, gewoon omdat het kan.

IMG_1135-strand-2

Helaas blijkt de vis ook vandaag niet echt onder de kant te komen. De enige vangst vanaf deze plek bestaat uit een scharretje.

IMG_1143-scharretje

Na het wegmikken van al het zoute aas, dat ik de afgelopen maanden tussen de vriezer en de pier heb laten reizen, fiets ik buitengewoon voldaan -en een stuk lichter- terug naar ons B&B.

Een fraaie afsluiter van een paar daagjes Texel en ik ben weer even weg uit het lijstje van de visser die nooit wat vangt…

Groeten!

Marc