14 mei 2015 Niet te vinden

Posted on 14 mei 2015

3


De oostenwind vandaag krijgt gewoon de schuld. Geen geep rond de Zuidpier te vinden. Gisteren zijn er, met westenwind, een paar gevangen. Maarja, toen moest ik ineens wat anders doen. Ik ben maar een klein beetje jaloers…

Ik heb met de feeder en de bombetta allereerst een uurtje gezocht bij de kop.

kopOok zoek ik een uurtje rond de bocht. De buitenkant lijkt het meest kansrijk -lees: het minst troebel water en het windje in de rug. Er staan zelfs een paar geepvissers. Maar die hebben ‘nichts gefangen’.

buitenkantDe binnenkant is al helemaal een kansloze geepstek.

binnenkantVerkassen naar de oude kop is altijd een optie, maar pindakaas. Er lopen mooie stroomnaden, maar nergens is enige activiteit in het nog steeds te groene water te bemerken.

oude-kopDe oude kop is altijd goed voor een verrassing. De man naast me vangt tussen de vele scharren en wijtingen….een snoekbaarsje…aan een piertje.

snoekbaarsjeHet spuien moet lekker hard zijn gegaan. En na het terugzetten zwemt hij gewoon weer weg. Een volgende stap in de evolutie: de zeesnoekbaars komt er aan….

De wind trekt gedurende de dag ook nog aan zodat ik uiteindelijk besluit met een loodje en één haak nog even op de bodem te vissen, de gure wind in de rug.

op-de-schar

Drie worpen, één scharretje. De rammel op het dunne feedertopje laat niets te raden over. Nuja, de ‘eer’ is gered. Nu nog een geep…

Groeten!

Marc