26 september 2015 IJZZV competitie ’15-’16 wedstrijd 1

Posted on 26 september 2015

2


Het bingoballetjesmachientje is mij vandaag goed gezind. Met balletje 1 krijg ik de kopstek in vak A toebedeeld. Heel ver weg van waar ik gisteren viste, maar altijd lekker om wat meer ruimte te hebben.

De wind is inderdaad noordoost ‘weinig’ en als een wolk -zo af en toe- de zon niet bedekt kan de jas uit. Later op de dag blijft de jas aan, want de wind draait naar het noorden en wordt frissig. Maar toch…een prima rustig dagje voor deze wedstrijd.

Het tij is niet heel gunstig (lw 11:04 uur hw 15:06 uur) en de vangstverwachtingen voor de eerste uren zijn dan ook laag.

Echter…vooral aan het begin van vak A gaat vangen het als een raket van start! Mijn eerste draaien met de twee hengels zijn al goed voor vijf wijtingen! Eerst twee…eerste-twee-IMG_1977…en daarna drie.eerste-drie-IMG_1979

Vis voor de deur en ook de goede onderlijnen en haakjes, ik ben wel eens slechter aan een wedstrijd begonnen. En het vist op deze manier natuurlijk ook wel heel lekker door: bijna constant beet. Het is me behoorlijk gelukt om er het tempo in te houden en de goede afstand te werpen. Op een haakje in m’n vinger na is er verder niets kapot gegaan ;-).

Uiteindelijk vang ik 44 wijtingen…

collage-op-een-bedje-van...

…en een puitaal.

Puitaal-IMG_1987

In het tussenklassement sta ik een behoorlijke tijd zeer goed, maar tegen het einde valt het bij mij een uurtje stil. M’n ‘eindsprint’ tijdens het laatste half uurtje is niet genoeg voor het ereschavot.

plekkie-IMG_1997

Buurman John zal uiteindelijk de wedstrijd gaan winnen met 51 vissen, waaronder een mooie tong. Gefeliciteerd! Ik word vijfde, ook prima!

Het leuke aan deze wedstrijd is dat bijna iedereen op dit wijtingenbal ruim vis heeft gevangen. Meestal heb je met 20 vissen wel een prijsje tijdens een wedstrijd, maar vandaag dus even niet. Kijk voor de complete uitslag op de website van de IJZZV.

Op naar de volgende dan maar!

Groeten!
Marc

Ps. Het klopt dat er lang geen 44 wijtingen op de collage staan 😉