6 juni 2016 Aas opmaken op de Zuidpier, Meet ‘Robby’

Posted on 6 juni 2016

4


Het overgebleven aas van afgelopen zaterdag smeekt om opgemaakt te worden. Nog pakweg 80 zeepieren in de koelkast en ik ga ze niet inzouten of weggooien. Echt zin om met de strandstokken in de weer te gaan heb ik eigenlijk niet. Het compromis zit ‘m in de feederhengel.

Ik ga ermee (natuurlijk ;-)) met de bombetta/reepje makreel op geep vissen en als dat niet lukt of als ik zin heb in een pauze, ga ik met een licht loodje en een paternoster scharren vangen met de zeepieren.

Omdat de wind nog steeds uit noordoostelijke richtingen komt vis ik nu lekker aan de buitenkant voor de bocht. Windje in de rug en lekker plat water, prima voor geep en schar. De binnenkant lijkt er trouwens nog bruiner uit te zien dan zaterdag.

Helaas is het water aan de buitenkant ook nog steeds verzadigd van afgestorven algen. Het zicht is dus ook hier niet best. Pas aan het eind van de sessie zie ik een schooltje visbroed voorbijkomen.

IMG_2310-speldaas-in-het-water

In een uur tijd lukt het om één geep te spotten die het aasje volgt. U begrijpt, ik schakel over op de pieren en de scharren. De stroming is er nu toch uit rond het lage water (vandaag pakweg tussen 13:00 en 15:00 uur), dus een loodje van 50 gram blijft nu ook prima liggen.

Ik ben wat verrast als de krant opengaat, ik had beter verwacht. Had ik ze gisteren nou toch maar even in een nieuwe, schone krant gedaan…

IMG_2285-pieren-op-krantje

Maargoed, ze stinken lekker en ik doe het ermee. Voorzichtig werpen, dan blijft het wel aan de haak zitten.

Lang hoef ik niet te wachten en het feedertopje buigt zich zenuwachtig dankzij de gevlochten lijn die nu op de molen zit. En daar is het eerste scharretje, aan de kleine kant dus die gaat weer terug.

IMG_2264-schar-1

Dan blijkt het tijd voor een ontmoeting. Een nieuwsgierige zeehond duikt op en speelt een stukje verderop met een vastgelopen dobber. Hij blijft het komende uur heel dicht in de buurt.

IMG_2266-zeehondje-dobbertje

IMG_2269-zeehond-2

Ik vis door en de volgende draai levert een doubletje scharren op.

IMG_2315-doubletje-scharren

De zeehond blijft rond de stenen zwemmen, gaat er een beetje aan hangen en houdt me in de gaten. Ik zit en (vang af en toe) vis en fotografeer.

IMG_2276-zeehond-3

IMG_2282-zeehond-4

IMG_2287-zeehond-effe-op-de-steen

IMG_2297-zeehond-op-de-steen-2

IMG_2299-zeehond-op-de-steen-3

IMG_2294-zeehond-in-de-gaten

IMG_2301-zeehond-nieuwsgierig

IMG_2307-zeehond-afscheid

IMG_2308-zeehond-'zwaait'

Na dit afscheid van ‘Robbie’ vang ik twee scharren met de laatste pieren waar nog mee te vissen is.

IMG_2278-twee-scharren

En  voor de bocht duiken nog even wat bruinvissen op.

bruinvis

Er zijn inmiddels meerdere (geep)vissers gearriveerd en ik zie hen ook niks vangen. Wellicht dat er over een uurtje of twee (hoog water 17:28 uur) meer kans komt. Ik ga er niet op wachten, het is weer een mooi dagje geweest op de AquaZoo Zuidpier. Ze moeten het water ‘ns verversen…

Groeten!

Marc