22 juni 2016 Zuidpier Ene Geep

Posted on 22 juni 2016

0


Vandaag blijft(?) het droog, dus ik ga maar weer eens proberen ene geep aan de snavel te trekken, een makreeltje is ook zeer welkom. Het hoge water valt om 05:41 uur en het lukt me om 07:15 uur te starten met vissen. De wind zit weer in de zuidwesthoek en het water is weer wat helderder. Prima omstandigheden om aan de binnenkant van de Zuidpier aan het oppervlak te vissen.

Ik vis de bombetta met een spinhengel en merk al snel dat er weinig stroming staat. Aan de tweede spinhengel hang ik een 20 grams dobber en drie haken aan korte zijlijntjes. De haken zijn versierd met wat glitter en bucktail, de zaak top ik af met een dun reepje makreel. Met windje mee en geen stroming kan die dobber mooi een eindje weg wat gaan ronddobberen, mischien zwemt er makreel of fint tegenaan.

Ondertussen spin ik de bombetta steeds langzaam binnen.

Aan het oppervlak is geen enkele activiteit te zien, de aalscholvers vliegen over me heen in plaats van te water de boel af te schuimen. Langs de kant zie ik geen scholen visbroed. Zou de vele regen het zoutgehalte iets teveel hebben verlaagd?

Pas na anderhalf uur ingooien en langzaam binnen draaien, verraadt een rukje aan de lijn en een kolk bij de bombetta een geep. Het haakje is nu weer ouwerwets maatje zes langsteel. Ik heb er dan ook vertrouwen in deze vis te vangen…

De bombetta ligt stil maar de open molenspoel geeft langzaam lijn af. 1, 2, 3, tik! En hangen. Het is geen grote, maar het is er gelukkig weer eens eentje.

IMG_2335-gulzige-geep

De vis was gulzig zodat hij nu in de vriezer ligt.

IMG_2333-gulzige-geep

De dobberhengel doet ook nog een tijdje mee en uiteindelijk gooi ik nog wat met een lepeltje. Uit deze uren is één springende vis eigenlijk het noemenswaardige.

Het bleef droog en u kent het: vissen is nooit een straf.

Groet!

Marc