25 februari 2017 Zevende competitiewedstrijd IJZZV 2016-2017

Posted on 25 februari 2017

4


Een historische dag want voor het eerst in het bestaan van de IJZZV is een competitiewedstrijd vervist aan het Noordzeekanaal. Er moet worden uitgeweken wegens teveel wind uit het zuidwesten. De Zuidpier zal in de loop van de dag zéker gesloten worden en dat zal de wedstrijd vroegtijdig beëindigen.

Het NZK is lange tijd taboe geweest, omdat het niet het ‘echte’ zeevissen is. Het aantal uitwijkplekken in de buurt bij een gesloten pier is echter beperkt. Vandaag is het kanaal gewoon het beste alternatief.

Ik heb twee dingen te doen. Ik wil graag op een hogere plek eindigen dan dat ik in het algemeen klassement sta (14e) en ik verzamel (fot0)materiaal voor een artikel over zeevissen het Noordzeekanaal in Beet, dat in het aprilnummer zal gaan verschijnen. Vissen vangen, oren en ogen open houden en het fototoestel klaar om te schieten. En op het goede moment ga ik ‘even’ het hele parcours af om iets de 25 deelnemers op de plaat te zetten. Je kunt jezelf maar bezighouden op zo’n dag…

Maar… het is allemaal gelukt. Ik ben elfde geworden met 20 vissen. En het fototoestel bevat een enorme berg foto’s van de dag. Bovendien is de totale vangst dusdanig dat (bijna, er zijn altijd pechvogels) iedereen een goed gevoel aan de dag heeft overgehouden. Het taboe is weg. Volgende uitwijk weer, zullen we maar zeggen.

Simsalabim..! Het is geel en rood en tilt drie vissen...

Simsalabim..! Het is geel en rood en tilt drie vissen…

De complete uitslag en het verslag van deze wedstrijd zullen te lezen zijn op de website van de IJZZV.

Groeten!

Marc