23 juni 2017 Zomeravondcompetitie 3 IJZZV

Posted on 25 juni 2017

6


Er is vandaag weinig ‘zomer’ te bespeuren. De zuidwestenwind blijkt hard genoeg om de pier toch maar af te sluiten en er zal wat regen vallen. De wedstrijd moet gevist worden vanaf het oude stuk aan het begin van de pier, m’n ‘lievelingsstekje’… Gezien de beperkte ruimte mag vandaag één hengel ver weg vissen en de andere moet dichtbij. Dit is omdat de wind schuin van achter een flinke bocht in de lijn zal blazen waardoor de kans op lijncontact met de buren groot is. Een goede afspraak, want we komen om te vissen en niet om lijnen uit de knoop te halen.

Zelfs op dit stuk pier zijn er betere en slechtere plekken. Aangezien er bij deze soortenwedstrijd geen stekloting is, hebben de gemotoriseerde deelnemers de eerste keus. Tenzij ze uit fanatisme al ruim op tijd zouden zijn vertrokken, rest de fietsers en lopers de overgebleven plekken. Het blijft vissen en een verkeerde keuze dan wel een gelukje zijn altijd mogelijk. Voor mij vandaag helaas geen van deze twee.

Of nouja, één gelukje dan. Na het startsignaal laat ook ik één onderlijntje langs de muur recht naar beneden zakken. Hier zullen toch ook wel slijmvissen en dat soort gespuis zitten? De tweehaaksonderlijn van de andere hengel gaat wat verder weg en er komt wederom een flyer aan de lijn.

Al snel staat de slijmvishengel te stuiteren. Dat is geen slijmvis en tot m’n verrassing heeft een makreel een zagertje gepakt. Nouja, de eerste 100 punten zijn binnen. Met een beetje mazzel komt er nog een slijmvisje, een botje en een scharretje en hopelijk iets leuks (waar één makreel zwemt, zijn er meer…) aan de flyer en dan doe ik mee…

Aan kunstaas was er een en ander te vangen.

Als het begint te schemeren monteer ik een lichtgevende kunstmade aan de haakjes. Zo’n meedwarrelend lichtje bij een zeepiertje, reepje vis of een zagertje zou toch wat extra aandacht moeten kunnen trekken…

Helaas bestaat na de makreelvangst m’n avond uit het voeren en af en toe binnendraaien van krabben. Het maakt niet uit hoe ver weg of hoe hoog van de bodem ik het aas presenteer. Krabben kunnen ook zwemmen en dat doen ze vandaag, hier kennelijk met velen, ook weer met volle overgave. Ik begin ruim op tijd met inpakken.

De uitslag én wel degelijk behaalde successen van overige deelnemers zijn te vinden op het internet, op de website van de IJZZV, maar ook op Facebook. Over twee weken de laatste van de serie van vier. Ik hoop vooral dat er dan door iedereen weer lekker gevist kan gaan worden.

Groet!
Marc