2 juni 2017 Zomeravondcompetitie 2 IJZZV

Posted on 3 juni 2017

4


De tweede wedstrijd van deze competitie heeft inderdaad wel zomerse omstandigheden: een lekker temperatuurtje en weinig wind. Rond 19:00 uur kiezen de deelnemers een plekje en om tussen 20:00 uur een 00:00 uur mogen we weer proberen zoveel mogelijk verschillende soorten te vangen.

Laagwater valt rond 19:00 uur en hoogwater rond 23:30 uur. Je zou zeggen een prima tij: opkomend water en de hoogste stand bij het eind van de wedstrijd. De eerste uurtjes zullen ‘taai’ zijn, maar bieden wel prima mogelijkheden om te peuteren tussen de blokken voor de begeerde slijmvis, knorhaan, meun en puitaal.

Het lukt me wederom niet die slijmvis of iets anders te pakken te krijgen, waar buurman Robert al snel twee knorhanen vangt. Sterker nog, het eerste uur blijf ik visloos, zelfs geen botje of scharretje wil bijten. Niet geheel goed voor het humeur, en de ‘truukendoos’ moet soelaas bieden.

Er is wat activiteit aan het oppervlak te zien, dus de flyer komt weer in stelling. Ook een andere onderlijn, bedoeld om boven de steenstort aan de rand van de blokken van de pier te vissen, komt in actie. De grote haken (4) en hele zagers blijven uit de buurt van de vele krabben. Een paar venijnige tikken en een maats gulletje komt op de kant, pff…de eerste 100 punten zijn binnen.

Naast pieren en zagers heb ik ook een stuk makreel bij me. Om even iets ‘geks’ te doen gooi ik een hengel uit aan de buitenkant -je mag bij deze wedstrijd aan beide kanten van de pier vissen-, beaasd met stukjes makreel. De inval wordt beloond met een horsmakreel. Twee vissen, 200 punten…op naar de volgende soort!

Aan de binnenkant wordt het nu tijd om de obligate bot, schar of wijting te strikken. We zitten inmiddels halverwege de wedstrijd, het begint te schemeren en het water is aan het opkomen. Na een paar worpen komt er een doubletje schar en bot boven, dus ook die punten zijn binnen.

Met een volgend doubletje met wijting en gul is de vijfde soort genoteerd. Vanaf nu probeer ik van alles om een zeebaarsje, pollak of meun toe te voegen, maar helaas zijn de scharren en wijtingen ‘los’. Ze zijn kennelijk het snelst bij het aas, zodat andere soorten geen kans krijgen. Elke vissoort na het derde exemplaar, levert 1 punt op.

Een plekje onderaan de middenmoot is vandaag m’n deel. De uitslag zal te vinden zijn op de website van de IJZZV.  Eén soortje erbij en je doet al een stuk beter mee. Ik moet de volgende keer dus echt een beter ‘gaatje’ uitzoeken om die $!$#!%!$ slijmvis te pakken te krijgen.

Groet!
Marc