7 juli 2017 Zomeravondcompetitie 4 IJZZV

Posted on 8 juli 2017

4


De omstandigheden tijdens laatste van de vier zomeravondwedstrijden zijn echt zomers met een lekker temperatuurtje en afnemende westelijke wind. Het is hoogwater om 16:05 uur en laagwater om 00:34 uur.

Het uitzoeken van je eigen plekje voor de wedstrijd blijft toch lastig. Ondanks het plan om zo snel mogelijk naar de pier te vertrekken na het inschrijven en het ophalen van het aas, kom ik toch weer als een van de laatsten aan. Aan de binnenkant staan bovendien al een aantal ‘vrije’ (tong)vissers opgesteld en aan de buitenkant zijn tot aan de bocht een aantal makrelenvissers actief.

Vlak voor het derde plateau is een plekje vrij, waar je nog nét aan allebei de kanten van de pier kunt vissen, dus dat moet het dan maar worden. Helaas zal blijken dat ik aan de verkeerde kant van een denkbeeldige streep ben gaan zitten. Verkeerd omdat er links van me redelijk tot prima wordt gevangen, tot makrelen aan toe, gewoon aan een bodemmontage met een piertje of een zagertje. (Kunstaas of dobbers mogen niet worden gebruikt tijdens de wedstrijden).

De broodnodige slijmvis(sen) weet ik aan beide kanten van de pier niet uit de gaatjes tussen de stenen te peuteren. Iets verder weg vissen betekent krabben voeren. Ook mijn directe buren, die niet aan de wedstrijd meedoen, moeten het met een enkel botje doen. Elke keer lege haken binnendraaien, je wordt er wat moedeloos van.

Had ik tijdens de andere afleveringen ook vis mee als aas, nu heb ik alleen pieren, zagers en wat tappen uit de diepvries. Ik had natuurlijk bij een van de ‘succesvollen’ om een stukje makreel kunnen gaan bedelen, maar dat was m’n eer te na. Ik had immers zelf bedacht dat ik deze keer geen vis als aas zou meenemen en ook de flyers en andere fratsen, ik had er geen zin in.

Na twee uurtjes is het dan toch zo ver, ik krijg zowaar een mooie aanbeet, een meter of tien uit de kant. Een maatse gul is de klos. De eerste 100 punten zijn binnen.

Kort erna zie ik aan de buitenkant voor m’n neus een boel gespetter. Snel een lijntje met wat wapperende zagertjes ertussen, om hopelijk ook m’n makreeltje te vangen. Pindakaas, ze zijn alweer snel weg zonder zich te willen vergissen.

De laatste twee uur ben ik vooral de krabben aan het voeren, zodat ik wederom slechts met één vis de eindstreep haal. Ondanks de perfecte organisatie en de gezelligheid, ga ik nog even goed nadenken of ik volgend jaar weer mee ga doen… De uitslag zal te vinden zijn op de website van de IJZZV en zo her en der op Facebook.

Groet!

Marc