17 juni 2020 Paapjes en bliek

Posted on 22 juni 2020

3


Alweer jaren terug dat ik er getuige van ben geweest: een school makreel die een nog veel grotere school kleine bliekjes tegen de pier aanjaagt. Het mooie was dat er op dat moment verder bijna niemand was en de beestjes hun gang konden gaan, zonder een regen aan loodjes erbij te krijgen. Prachtig om te zien hoe aanval na aanval werd ingezet. Een goede cameraman zal ik niet worden maar gelukkig is wat er te zien is spectaculair genoeg. 

Uiteraard heb ik wel eerst even ‘mijn’ aandeeltje gevangen. Met een licht spinhengeltje en een pilkertje is het leuk paapjes (want zo wordt ondermaatse makreel ook wel genoemd) tikken. 

Inmiddels is het nieuws rondgegaan, we zijn al bijna een week verder en de strandhengels met zeven veren zijn weer ruim vertegenwoordigd. En met een beetje mazzel zijn de makreeltjes er ook nog een tijdje. 

Groeten!

Marc